DERROTA INESPERADA

Bautista cau a Roland Garros

El tennista castellonenc, 11 mundial, cau davant el suís Laaksonen, que venia de la prèvia

Bautista cau a Roland Garros
1
Es llegeix en minuts

Cop dur a Roland Garros per a Roberto Bautista, que s’ha acomiadat del torneig en la segona ronda davant el suís, d’origen finlandès, Henri Laaksonen, 150 del món, i procedent de la fase prèvia, que l’ha derrotat per 6-3, 2-6, 6-3 i 6-2 .

El tennista castellonenc, 11 mundial, mai abans en totes les seves participacions en un Grand Slam havia sigut eliminat per un jugador de rànquing tan baix.

D’aquesta manera, el valencià de 33 anys i onzè cap de sèrie, va igualar la seva pitjor participació al Grand Slam de terra batuda, on feia sis anys que no queia tan aviat i on en dues ocasions, 2016 i 2018, va arribar als vuitens de final.

Mai abans Bautista havia sigut derrotat en un Grand Slam per un jugador procedent de la fase prèvia i mai havia perdut contra un jugador de rànquing tan baix. «Me’n vaig fotut. El tennis és difícil, és tremendament complicat. He jugat contra un rival molt encertat, molt agressiu, que ha aconseguit molts punts guanyadors (en va aconseguir 51) i no he sabut canviar la dinàmica del partit», analitzava Bautista després de la derrota.

És la tercera vegada en nou participacions que Bautista cau en segona ronda a París i ho fa en una temporada en què havia jugat la final de Montpeller i Doha i les semifinals del Masters 1000 de Miami, tot i que a la gira de terra no havia passat de vuitens a Montecarlo, Barcelona i Roma.

«Estic disgustat, trist, però és el que hi ha. Cal acceptar la situació. Me’n vaig amb unes sensacions que no són les que tenia aquests últims mesos», ha explicat Bautista.

No ha sigut l’únic de l’armada espanyola que s’acomiada de París. Igual que el castellonenc, Pablo Andújar tampoc ha pogut superar la segona ronda. El tennista de Conca que va sorprendre el primer dia eliminant Dominic Thiem, quart favorit, no ha pogut superar l’argentí Federico Del Bonis en cap altra batalla a cinc sets que ha cedit després de 3 hores i 33 minuts per 4-6, 6-1, 3-6, 6-3 i 6-2.

Notícies relacionades

En el torneig femení, Paula Badosa, l’única representant espanyola que queda en lliça, s’ha classificat per a la tercera ronda al vèncer la montenegrina Danka Kovinic (162 mundial) per 6-2 i 6-0.

EFE