SENSE PROBLEMES

Nadal fa caure el ‘bombarder’ Opelka i jugarà la final a Roma

  • El tennista mallorquí s’imposa al gegant nord-americà (2,11 metres) al derrotar-lo per 6-3 i 6-4 i optarà aquest diumenge al seu desè títol al Foro Italico.

Nadal fa caure el ‘bombarder’ Opelka i jugarà la final a Roma
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal buscarà aquest diumenge el seu desè títol a Roma. El número 3 mundial no ha deixat escapar l’oportunitat davant el gegant nord-americà Reilly Opelka, un ‘bombarder’ des del punt de servei a qui ha fet caure i derrotat per 6-3 i 6-4. El número 3 mundial espera ara el nom del seu rival que sortirà del partit entre Novak Djokovic i l’italià Lorenzo Sonego.

Nadal mai havia jugat contra Opelka però la carta de presentació del gegant nord-americà era per a tenir en compte. Des dels seus 2,11 metres d’altura la seva especialitat és llançar bombes grogues amb el seu servei fins als 230 km/h. 

En els quatre anteriors partits que havia jugat aquesta setmana a Roma portava acumulats 77 punts directes i 86% d’efectivitat amb el seu primer servei. Opelka no havia perdut ni un set i tampoc havia cedit cap dels sis ‘break points’ que havia tingut en contra fins a arribar a les semifinals.

Una efectivitat espectacular per a un tennista de qui l’especialitat no és la terra on, als seus 23 anys, només ha guanyat un torneig Challenger sobre aquesta superfície (Bordeus) i fins que va arribar a Roma només tenia dues victòries al circuit contra el portuguès Joao Sousa (Estoril) i l’espanyol Pablo Carreño (Madrid), les dues el 2019.

Nadal ha entrat a la central del Foro Italico amb les idees molt clares. No podia fallar amb el seu servei i havia de tenir paciència per buscar les poques opcions de ‘break’ que se li presentarien. Aguantar el bombardeig del nord-americà i esperar a quatre metres de la línia de fons com si fos un porter a qui li llançaran un penal. I això va fer.

Encert a la primera

Opelka va disposar de la seva oportunitat amb quatre ‘break points’ de sortida per al 3-1, però quan la pilota està en joc el seu nivell no és el mateix. Nadal va salvar la situació i quan va tenir el primer ‘break point’ no el va desaprofitar com havien fet els anteriors rivals del gegant nord-americà. Cop amb la dreta a la línia, de restada, i bola a la xarxa d’Opelka. L’objectiu més difícil estava aconseguit.

Notícies relacionades

Nadal agafava avantatge (4-2) i ja no la va deixar escapar per apuntar-se el set en 50 minuts. El guió es va mantenir a la segona mànega. Opelka no es trobava còmode i la seva millor arma no era tan efectiva (4 punts directes i 61% punts amb el primer servei). Si fallava un primer servei Nadal li amargava amb les restades al segon servei. 

I així, de nou, Nadal va aconseguir un ‘break’ ràpid (3-1) per tornar a prendre un avantatge definitiu. No ha necessitat res més. Com des del principi mantenir el seu servei i esperar. En 1 hora i 32 minuts ha tancat l’últim compromís per tornar a disputar un títol que va guanyar per última vegada el 2019.