MASTERS 1.000 DE ROMA

Nadal evita el KO en una altra batalla èpica contra Shapovalov

  • El tennista mallorquí, que perdia per 6-3 i 3-0 a l’inici del partit, ha aconseguit donar la volta al marcador salvant dos ‘match ball’ i després de 3 hores 30 minuts

Nadal evita el KO en una altra batalla èpica contra Shapovalov
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

 Rafael Nadal es va veure de tornada a Manacor abans del que volia. Dennis Shapovalov semblava que el feia fora del Foro Italico a cops de pilota quan el dominava per 6-3 i 3-0. Però el nou vegades campió a Roma no estava disposat a marxar i en un partit de menys a més li ha donat la volta al marcador per seguir viu i passar als quarts de final després d’imposar-se per 3-6, 6-4 i 7-6 (7-3), salvar dos ‘match ball’ i decidir el triomf en el ‘tie-break’ després de 3 hores i 30 minuts d’èpica contra un rival duríssim.

Shapovalov és un colpejador a la pista. El canadenc té un servei poderós, colpeja tan dur amb la dreta com amb el revés. I, si a això afegim que és esquerrà, quan Shapovalov té un dia bo es fa complicat tombar-lo.

Des del primer joc en què Shapovalov va fer el ‘break’, el canadenc va agafar el timó per sorprendre Nadal i emportar-se d’una tirada quatre jocs. Nadal no trobava la manera de contrarestar les bombes que llançava el canadenc. Shapovalov jugava al límit i no fallava gairebé res. Es va prendre un respir i Nadal ho va aprofitar per acostar-se 4-3. No va ser suficient. Shapovalov va reaccionar per trencar la sacada a Nadal per tercera vegada i apuntar-se el set en 59 minuts.

Semblava que Shapovalov havia posat la directa a la segona mànega quan es va avançar 3-0 i va disposar d’un ‘break point’ per al 4-0. Al canadenc se li va escapar i per a Nadal va ser com un cop de vent extra al que bufava a la pista. El número 3 mundial es va aferrar per guanyar d’una tirada cinc jocs (5-3) i emportar-se el set que el mantenia viu.

Dos ‘match ball’, salvats

En el tercer Shapovalov ha insistit per agafar avantatge de 3-1. Contra qualsevol altre hauria sigut suficient, però per guanyar Nadal se li ha de guanyar tres vegades cada punt. El mallorquí ha aconseguit tornar a salvar la situació, fer el ‘break’ en el següent joc i portar el marcador igualat fins que, amb 6-5, Shapovalov l’ha posat de nou entre l’espasa i la paret i ha tingut dos ‘match ball’ per decidir el partit. El canadenc s’ha precipitat i els ha perdut. En el ‘tie break’, Nadal ja no li ha donat cap oportunitat i se l’ha apuntat per 7-3.

Djokovic, llançat

Novak Djokovic sí que ha aconseguit superar aquesta vegada la ronda de vuitens al desfer-se d’Alejandro Davidovich per 6-2 i 6-0.

Una cosa és un entrenament amb el número 1 mundial i una altra enfrontar-s’hi en un torneig. Una altra és plantejar-li problemes en el joc i encertar la fórmula. I Davidovich ho va saber aquest dijous en el seu primer enfrontament en el circuit contra Djokovic

El tennista malagueny (48 mundial) va tenir una sortida valenta, li va plantar cara al seu amic d’entrenaments a Puente Romano (Marbella) en els primers jocs. Davidovich li va fer ‘break’ (0-1) i Djokovic el va recuperar immediatament (1-1). Va mantenir la baralla del tu a tu amb pilotejos llargs, bona defensa i buscant el punt guanyador. 

Però el tennista serbi és a Roma per provar-se, de veritat, de cara al seu objectiu a Roland Garros. Djokovic es va mostrar intens. Molt fort físicament i concentrat. Quan va fer el segon ‘break’ (4-2) ja només va cedir dos jocs més fins a apuntar-se la victòria en 1 hora i 11 minuts tot i que, això sí, Davidovich no es va rendir fins al sisè ‘match ball’.

Tornada del públic

Notícies relacionades

«L’Alejandro va començar molt bé, em va sorprendre una mica al principi, però aviat vaig poder imposar el meu ritme. Crec que vaig ser molt sòlid des del fons de pista i vaig aprofitar bé alguns errors inesperats per la seva part. Em veig en una molt bona tendència», ha afirmatDjokovic que, per primera vegada, va poder sentir l’escalf de les grades gràcies a la presència de públic (25% de l’aforament).

«Va ser genial, els he trobat a faltar i és agradable tornar-los a veure», va dir el número 1 mundial, que divendres s’enfrontarà a Stefanos Tsitsipas. Un bon examen contra el tennista grec que va líder de la classificació anual de l’ATP i que aquest dijous s’ha imposat a l’ídol local, Matteo Berrettini, per 7-5 i 6-2.

Temes:

Rafa Nadal