ESTRENA AL FÒRUM ITÀLIC

Nadal comença a Roma amb una victòria de nota davant Sinner

  • El tennista mallorquí supera el jove talent italià en un difícil debut per 7-5 i 6-4.

Nadal comença a Roma amb una victòria de nota davant Sinner
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

No tenia la millor estrena Rafael Nadal en el Fòrum Itàlic de Roma. El defensor del títol i nou vegades campió del torneig li havia tocat en sort enfrontar-se en el seu debut a la gran esperança italiana, Jannik Sinner. I no ho ha tingut fàcil per desfer-se del jove talent alpí, número 19 mundial i recent finalista en el Masters 1000 de Miami, per 7-5 i 6-4, després de 2 hores i 10 minuts.

Nadal arribava a Roma amb els dubtes de la seva eliminació en els quarts de final de la Caja Mágica i Sinner no era un rival còmode. El tennista italià ha entrat a la pista amb les idees molt clares. Disposat a plantar-li cara al mallorquí la força dels seus cops plans i una potent sacada. Així ha aconseguit el ‘break’ en el primer joc (0-1) i en el cinquè (2-3). No s’ha acovardit Nadal que ha acceptat el pols també amb un joc valent i poderós per igualar el ‘break’ immediatament (1-1 i 3-3) i aconseguir una tercera ruptura (7-5) que li ha donat el primer set en 1 hora i 10 minuts.

A la segona mànega Sinner ha mantingut el seu ritme per avançar-se 3-1, però de nou Nadal ha aconseguit igualar el marcador (4-4), per certificar la victòria amb un últim ‘break’ i una dreta impossible de caçar per a l’italià que ha encaixat la seva segona derrota davant Nadal. L’anterior havia sigut a Roland Garros l’octubre passat. Sinner ha milloratd’aquell partit, però s’ha trobat amb un Nadal que està greixant la màquina per a Roland Garros. A Nadal l’espera aquest dijous el canadenc Dennis Txapovalov.

Qui no sembla que hagi d’arribar a punt a París és el rus Daniil Medvedev que ha tornat a demostrar la seva aversió per la terra batuda i s’ha acomiadat del Fòrum Itàlic amb una derrota davant el seu compatriota Aslan Karatsev (6-2, 6-4), revelació de la temporada.

Davidovich davant Djokovic

La jornada també ha sigut favorable a la resta de representants espanyols que han arribat als vuitens de final. Alejandro Davidovich ha seguit amb la seva bona ratxa en les últimes setmanes i ha superat el britànic Cameron Norrie (6-2, 6-3) i aquest dijous s’enfrontarà a Novak Djokovic

Serà el seu primer enfrontament en el circuit, tot i que Davidovich coneix bé el número 1 mundial amb el qual s’ha entrenat bastantes vegades a Puente Romano, quan Djokovic s’ha allotjat a Marbella, durant la pandèmia del coronavirus. «Sé com juga i com pensa. El considero un amic perquè hem entrenat moltes vegades junts i això m’ajudarà a no estar nerviós», assegurava el tennista malagueny (48 mundial) davant el partit.

Roberto Bautista ha derrotat el xilè Cristián Garín (7-6 (5), 6-3) i s’enfrontarà a vuitens a Andrey Rublev, que el va eliminar a Montecarlo.

Més complicada ha sigut la victòria de Garbiñe Muguruza davant la nord-americana Bernarda Pera (69 mundial) que ha aconseguit després de remuntar un 4-1 en contra en el tercer set i guanyar per 2-6, 6-0 i 7-5. L’espanyola s’enfrontarà a vuitens a la ucraïnesa Elina Svitolina.

Notícies relacionades

No ha pogut completar l’èxit espanyol en la jornada, Sara Sorribes, que ha caigut davant Aryna Sabalenka, la recent campiona de Madrid (7-5, 6-1).

Asserena i Osaka, K.O.

Serena Williams, que reapareixia al circuit després de 10 setmanes, ha caigut en la seva estrena davant l’argentina Nadia Podoroska (7-6 (5), 7-5), en el que era el seu partit número 1.000 de la seva carrera. Igual que l’exnúmero 1 mundial, la japonesa Naomi Osaka també ha quedat eliminada en el seu debut davant la nord-americana Jessica Pegula (7-6, 6-2), mentre que la romanesa Simona Halep, número 3 mundial, s’ha hagut de retirar lesionada quan guanyava l’alemanya Angelique Kerber per 6-1 i 3-3.

Temes:

Rafa Nadal