LA FINAL DEL BARCELONA OPEN BANC SABADELL

Nadal suma la dotzena a Barcelona en una èpica final

  • El tennista mallorquí es va imposar a Tsitsipas en una dura batalla on ha imposat la seva competitivitat i ha salvat un ‘match ball’ davant el tennista grec al tercer set abans de guanyar el partit en 3 hores i 38 minuts

Nadal suma la dotzena a Barcelona en una èpica final
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Nadal ja té la dotzena a Barcelona. El número 3 mundial ha aconseguit el 12è títol a la seva pista a l’imposar-se a Stefanos Tsitsipas per 6-4 i 6-7 (4) i 7-5, en una batalla en què el tennista grec ha salvat dos ‘match ball’ i n’ha perdut un a favor seu al tercer set (5-4), en una final d’infart, a tot o res, que el tennista mallorquí s’ha fet seva després de 3 hores i 38 minuts.

Sens dubte ha sigut la final més dura que mai abans havia hagut d’afrontar Nadal a Barcelona des que va aconseguir el primer títol el 2005. Un triomf per sumar el seu 61 títol a terra i guanyar el partit 452 en aquesta superfície en què és el rei indiscutible des de ja fa dues dècades.

 No ha començat bé el tennista mallorquí que ha cedit el primer ‘break’ (1-2), amb molts errors (10 de no forçats); però Tsitsipas no ha sabut aprofitar el moment. El tennista grec ha deixat escapar dos ‘break points’ per al 4-1, a favor seu. I a partir d’aquell moment ha canviat la dinàmica. Nadal ha aconseguit encadenar quatre jocs seguits des del 4-2 per acabar arrabassant-li el set a Tsitsipas. El primer que perdia dels 17 guanyats des de Montecarlo.

Al segon set s’ha repetit la situació. Tsitsipas ha tornat a trencar el servei de Nadal (1-2), però el mallorquí ha recuperat la situació per fer ‘break’ (3-3) i agafar avantatge ambel seu servei fins a tornar a trencar el servei de Tsitsipas.

Dos ‘match ball’ perduts

Nadal havia estat a dues boles de la victòria, però Tsitsipas ho ha salvat per trencar el servei del mallorquí (5-5) i col·locar-se al següent amb un 0-40 que no ha sabut aprofitar davant un Nadal que ha corregut posseït per cada pilota fins a salvar el joc i col·locar-se 6-5 per, almenys, forçar el ‘tie-break’.

Notícies relacionades

A principis de temporada Tsitsipas li va guanyar a Nadal a l’Open d’Austràlia el ‘tie-break que li va permetre donar la volta al marcador i remuntar dos sets per eliminar-lo a quarts de final (3-6, 2-6, 7-6 (4), 6-4, 7-5). El tennista grec ha salvat un 4-2 en contra i ha aconseguit tenir dos punts de set (6-4) amb el servei en poder seu. Nadal ha salvat els dos primers, però una doble falta ha permès donar-li una nova oportunitat a Tsitsipas que ja no ha malgastat.

Tsitsipas no s’ha entregat. Ha lluitat per evitar el KO. Ha salvat un ‘break point’ però Nadal ha aconseguit apuntar el tercer ‘match ball’ amb un ‘¡Vamos!’ Que ha celebrat fins que el tennista grec ha enviat la bola a la xarxa. Per celebrar un triomf com si fos el primer de la seva vida.