VICTÒRIA TREBALLADA

Nadal pateix en el seu debut a Barcelona

Nadal pateix en el seu debut a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

 La sorpresa ha sobrevolat sobre la central Rafa Nadal del Barcelona Open Banc Sabadell en el debut de l’11 vegades campió del torneig que ha hagut de remuntar un partit que ha començat perdent, abans d’imposar-se al bielorús Ilià Ivaixka (111 mundial) per 3-6, 6-2 i 6-4.

No ha començat bé Nadal. En el primer joc ha cedit la seva sacada i no ha aconseguit guanyar el seu primer joc fins a 20 minuts de començar el partit. Ningú dels gairebé 1.000 espectadors que assistien al debut de l’11 vegades campió del torneig podia esperar un inici així.

Nadal no es trobava còmode. Els seus cops s’escapaven lluny de les línies davant un rival que, sense res a perdre, havia entrat a la central, disposat a picar-li a la pilota groga amb totes les seves forces amb un joc pla, que amb una pista lenta, humida i pesant, les pitjors condicions per al número 3 mundial, Ivaixka podia utilitzar amb més facilitat.

Així el tennista bielorús, que venia de la fase prèvia, no ha deixat escapar l’oportunitat d’arrabassar-li el set a Nadal, i ha trencat en dues ocasions la seva sacada.

11 sets perduts en 65 partits

No és habitual veure el tennista mallorquí en aquesta situació de perdre un set, tot i que l’any passat li va passar també quan el va perdre en el seu primer partit davant l’argentí Leo Mayer (6-7, 6-4 i 6-2). A Barcelona només havia perdut 10 sets en 65 partits.

Molt menys que un jugador fora del ‘top 100’ li hagi guanyat un partit des de l’any 2004 que Olivier Mutis (113) el va guanyar a Palerm. Ni que mai un tennista de la prèvia, dels 38 que s’han creuat en el seu camí, ha pogut guanyar-lo en tota la seva carrera.

Nadal, sense jugar tampoc massa bé, ha aconseguit recompondre’s per apuntar-se la segona mànega, cedint només dos jocs. No ha sigut fàcil certificar el tercer set, en el qual Ivaixka ha mantingut el pols fins al 3-3.

El número 3 mundial ha aconseguit fer el ‘break’ en el següent joc tot i que Ivaixka ha mantingut la baralla fins a l’últim punt abans de cedir la victòria a un Nadal que ha marxat de la pista sense posar fi a aquests «dubtes» amb els quals va arribar després de ser eliminat de Montecarlo.

Tsitsipas, llançat

Notícies relacionades

Cap dubte ha tingut en el seu debut Stefanos Tsitsipas que en 78 minuts i cedint només dos jocs s’ha imposat a Jaume Munar. Si el mallorquí, amic de Nadal i resident en la seva acadèmia de Manacor, tenia l’esperança de plantar cara al tennista grec, com havia fet l’any passat a Roland Garros, on el va forçar als cinc sets, en la primera ronda, Tsitsipas l’hi va fer oblidar aviat amb una victòria contundent.

L’últim campió de Montecarlo no ha donat opció i, només a l’inici del segon set, que ha baixat dues marxes al seu ritme, Munar ha aconseguit arrabassar-li un parell de jocs.

Temes:

Rafa Nadal