CONFESSIONS PRUDENTS

Nadal: «Després d’una derrota venen dies de dubtes»

  • L’11 vegades campió de Barcelona vol aprofitar el torneig per donar-se una nova oportunitat en la seva preparació camí de París.

  • «Es pot guanyar Roland Garros guanyant abans tornejos, o no. Però als meus 35 anys l’important és sentir-se en bona disposició»

Nadal: «Després d’una derrota venen dies de dubtes»
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal prefereix no donar-li massa voltes a la derrota patida a Montecarlo, tot i que al seu cap continua voletejant el partit contra Andrey Rublev. «Les derrotes no són agradables ni positives i posen sempre cadascú al seu lloc, però ara soc a Barcelona i disposat a competir», deia l’11 vegades campió del Barcelona Open Banc Sabadell a la roda de premsa via Zoom que va tenir després d’un entrenament de més de dues hores amb el canadenc Feliz Auger-Aliassime, nou pupil del seu oncle Toni Nadal, absent a Barcelona.

El tennista mallorquí és el primer que admetia la necessitat de millorar, i amb aquesta intenció ha arribat a Barcelona. «Després d’una derrota venen dies de dubtes. Cal recuperar-se. Entrenar amb l’actitud i les ganes necessàries. Va ser un partit estrany. Es pot perdre amb Rublev però vaig fer coses que van estar malament», ha admès Nadal que també ha reconegut que per a ell és una sorpresa, «quan penses que estaves bé», ha afirmat.

Montecarlo, una prova

Nadal s’agafa el torneig com «una nova oportunitat per continuar treballant i fer les coses el millor que pugui, però sempre dia a dia».

L’actual número 3 mundial ha valorat la situació amb el seu equip i vol buscar solucions. Per al tennista la temporada de terra és molt important. «Montecarlo va ser una prova important. Hi va haver coses positives, em trobava bé de joc, de sensacions, però la negativa és que vaig perdre a quarts sense poder donar el nivell de joc que esperava».

Objectiu, Roland Garros

Nadal té l’objectiu de Roland Garros, en què a París pot batre el rècord de 21 Grand Slams que té Roger Federer. El tennista confia arribar en un moment òptim malgrat que els resultats no siguin els millors.

«Es pot guanyar Roland Garros guanyant abans tornejos, o no. Sempre és millor si arribes guanyant però, als meus 35 anys [encara no els ha complert] l’important és sentir-se en bona disposició de competir al màxim i per això cada setmana i cada partit són importants. S’han d’intentar sumar coses positives per arribar a punt».

La Superlliga de futbol

Notícies relacionades

Nadal està concentrat en el tennis i aquesta vegada ha preferit no parlar d’altres temes, com quan li han preguntat per la Superlliga de futbol. «Ho sento, però no en tinc una opció clara i no m’agradaria opinar en fals. El món de l’esport està patint. Tots els esports s’han vist colpejats. És lògic que es busquin solucions, però com que no sé a qui beneficia o perjudica se’m fa difícil tenir una opinió clara. Si opino de coses intento estar informat», ha dit.

 

Temes:

Rafa Nadal