DEBUT SENSE PROBLEMES

Djokovic i Nadal tornen amb força a Montecarlo

El número 1 mundial s’ha imposat al talentós italià Sinner (6-4, 6-2) i el tennista mallorquí a l’argentí Delbonis (6-1, 6-2)

Djokovic i Nadal tornen amb força a Montecarlo
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

 

Els caps del circuit estan de tornada i en forma. Tant Rafael Nadal com Novak Djokovic han superat el debut al Masters 1.000 de Montecarlo amb clares victòries davant l’argentí Federico Delbonis (6-1, 6-2), el mallorquí, i del número 1 mundial davant l’italià Jannik Sinner (6-4, 6-2).

Si el triomf de Nadal era previsible davant un rival que venia de la prèvia, per a Djokovic la seva tornada a les pistes no era fàcil. El tennista serbi tenia una prova dura davant un tennista que arribava a Montecarlo com a finalista del Masters 1.000 de Miami. El jove italià, de 19 anys i 22 del món, és un dels talents de la nova ‘nex gen’. Djokovic ho sabia i ha entrat a la central de Montecarlo, amb la granota de feina per no deixar-se sorprendre.

Crit de campió

Crit de campió«Estic ansiós per competir», havia anunciat el tennista serbi i ho va demostrar davant un Sinner que arribava disposat a complicar-li la vida. El tennista italià té uns cops molt potents amb què pressiona els seus rivals i, de sortida, ho ha posat en evidència apuntant el primer ‘break’ (1-2). Djokovic ha aguantat la sortida en bloc de Sinner, amb una gran defensa des del fons de la pista, gairebé sense errors i ajustant les seves restes per capgirar ràpid al marcador i trencar en tres ocasions la poderosa sacada de Sinner fins a apuntar-se el primer set, amb un crit com si hagués guanyat el títol.

Djokovic ja no ha tret el peu de l’accelerador. A la segona màniga ha fet dos nous ‘breaks’ per tancar el partit en 1 hora i 34 minuts. Sinner ha marxat de la central amb una lliçó per aprendre del número 1 que ha sumat la seva desena victòria consecutiva de la temporada després de guanyar l’Open d’Austràlia.

Molt tranquil

Notícies relacionades

Nadal ha tingut encara menys problemes. El tennista mallorquí només ha cedit tres jocs en una hora i 22 minuts d’un debut molt plàcid. La pròxima ronda de vuitens de final, aquest dijous davant Grigor Dimitrov, segur que li plantejarà més dificultats.

Djokovic per la seva banda s’enfrontarà a vuitens amb el britànic Daniel Evans (33 mundial) que ha sorprès el campió del Masters 1.000 de Miami, el polonès Hubert Hurkacz (16). Una altra sorpresa l’ha donat el noruec Kasper Ruud (27) que ha derrotat l’argentí Diego Schwartzman (9) per 6-3 i 6-4.