PRESENTACIÓ DE L’OPEN BANC SABADELL

Un màxim de 1.000 aficionats podran veure en directe el torneig de Barcelona

  • Nadal serà la principal atracció del torneig català que comptarà amb Tsitsipas i Schwartzman com a ‘top 10’.

  • Thiem, campió de l’última edició, jugarà la mateixa setmana en el torneig que Djokovic munta a Belgrad.

Un màxim de 1.000 aficionats podran veure en directe el torneig de Barcelona
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El 10 de març del 2020, el Barcelona Open Banc Sabadell va ser el primer acte que l’ajuntament de la ciutat va suspendre per la pandèmia del coronavirus, hores abans de realitzar-se la presentació del torneig al Saló de Cent. Un any després l’alcaldessa Ada Colau ho ha recordat en la presentació de la 68a edició de la competició als jardins del Palauet Albéniz de Montjuic, amb les vistes de la ciutat de fons.

Anunciada, ja 24 hores abans, la presència de Rafael Nadal per disputar el torneig, aquest dimarts l’acte de presentació oficial ha estat centrat en la resta del cartell de jugadors i les mesures protocol·làries que s’han preparat per celebrar el torneig amb la presència màxima de 1.000 espectadors diaris, sempre que el protocol sanitari no canviï per a les dates de la seva celebració, del 17 al 25 d’abril.

Al costat de Nadal, actual número 3 mundial i 11 vegades campió del torneig, les principals figures del quadro seran el grec Stefanos Tsitsipas (5) i l’argentí Diego Schwartzman (9), al costat de ‘top 20’ com el canadenc Dennis Shapovalov (11), Roberto Bautista (12), el belga David Goffin (13), Pablo Carreño (15), el búlgar Grigor Dimitrov (16), l’italià Fabio Fognini (17), el canadenc Felix Auger-Aliassime (18) i el xilè Cristian Garín (20), en una llista de 36 jugadors que tanca Feliciano López (64).

Djokovic s’emporta Thiem

«Tenim un bon cartell malgrat les dificultats de la pandèmia, la mateixa bombolla dels jugadors i el canvi del sistema de rànquing de l’ATP, que ho complica tot», ha valorat amb optimisme David Ferrer, el nou director del torneig, que no va poder exercir el seu càrrec l’any passat després de la suspensió del torneig. 

 L’extennista i quatre vegades finalista a Barcelona se sentia satisfet per la llista tot i que hi falten, entre d’altres, el campió de l’última edició del 2019, l’austríac Dominic Thiem, que estarà la mateixa setmana en el torneig de categoria 250 que organitza Novak Djokovic a Belgrad. «Thiem és un jugador de referència però aquest any s’havia compromès amb Belgrad», ha argumentat Ferrer, que confia encara a poder incorporar algun ‘top 10’ més a la llista en els pròxims dies, a expenses del que succeeixi al Masters 1.000 de Montecarlo que es disputarà la setmana abans. 

Seguretat i entrades

La principal obsessió dels organitzadors, la nova empresa Tenium que va substituir IMG, era poder organitzar el torneig després de la suspensió de l’any passat. Per a això s’han extremat les normes de seguretat, que obligaran a una sèrie de restriccions com la reducció de l’aforament de la central, que serà limitat a 1.000 espectadors diaris si les condicions sanitàries pel coronavirus no varien després de la Setmana Santa. Mesures que seran controlades pel doctor Antoni Trilla després d’un acord amb l’Hospital Clínic de Barcelona

Notícies relacionades

La central ha sigut adequada amb una grada suplementària per poder acollir, amb les distàncies del protocol, un miler d’aficionats. El carrer comercial i el ‘village’ habitual en altres edicions no es muntarà aquest any. Les poques entrades que es posin a la venda es podran adquirir a partir del 14 d’abril, amb un mínim de dues i un màxim de quatre. Igualment les entrades venudes del 2020 no seran vàlides aquest any i es traslladen al 2022.

Els jugadors seguiran el protocol que l’ATP utilitza en tots els seus tornejos en una ‘bombolla’ de seguretat que limita la seva vida entre l’hotel on s’allotgin, la zona de vestidors del club i les pistes per jugar o entrenar, sense cap tipus de contacte extra amb el públic que pugui acudir al RCT Barcelona.

Temes:

Rafa Nadal