EL RETORN MÉS ESPERAT

Federer torna amb una treballada victòria en el seu debut a Doha

  • El tennista suís s’imposa al britànic Dan Evans per 7-6 (10-8), 3-6 i 7-5, després de 405 dies absent del circuit.

Federer torna amb una treballada victòria en el seu debut a Doha
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Ni per a un número 1 que fins fa un parell de dies tenia el rècord de 310 setmanes en aquesta posició, guanyador de 20 Grand Slams i 103 tornejos com Roger Federer, havia de ser senzill el retorn a les pistes després de 405 dies fora del circuit.

La pressió de tornar a jugar, de voler-ho fer bé, no eren fàcils de controlar i això ho ha notat el suís des que ha entrat a la central del torneig de Doha, on ha reaparegut amb una ajustada victòria davant el britànic Dan Evans per 7-6 (10-8), 3-6 i 7-5.

Sense cap ritme de partits, sense sensacions de competició, Federer no ho ha tingut fàcil per imposar-se a Evans (número 28 mundial) en un partit que ha durat 2 hores i 25 minuts. El tennista suís ha salvat el primer set en el ‘tie-break’, després d’anar 4-2 a sota i tenir un ‘set ball’ (6-5) en contra. A la segona mànega Evans no s’ha entregat i el premi ha sigut guanyar el primer set a Federer, en quatre enfrontaments, per forçar la tercera mànega, en la qual ha mantingut la lluita fins a acabar perdent el partit, en el tercer ‘match ball’, amb un espectacular revés paral·lel, marca Federer.

Detalls de classe

Notícies relacionades

Federer ha superat la tornada al circuit, amb detalls de la seva classe, però lluny de la seva millor forma. L’ex número 1 mundial havia jugat el seu últim partit oficial en les semifinals de l’Obert d’Austràlia, que va perdre davant Novak Djokovic, el 30 de gener del 2020.

«La gran victòria era poder tornar a les pistes», assegurava abans del seu debut el preparador físic del suís, Pierre Paganini, després de les dues operacions de genoll a què es va sotmetre l’any passat, després de renunciar a jugar la temporada. Als 39 anys, Federer ha tornat amb reptes pendents i conscient que el camí no serà fàcil. «Espero estar al 100% a Wimbledon», deia a l’arribar a Doha abans de reaparèixer. El Grand Slam britànic i els Jocs Olímpics de Tòquio són l’objectiu que s’ha marcat l’ex número 1 mundial.

Temes:

Roger Federer