DERROTA DOLOROSA

Muguruza cau davant Osaka després de deixar escapar dos ‘match balls’ a Austràlia

1
Jaume Pujol-Galceran

Dos ‘match balls’ amb 5-4 i 15-40 semblaven obrir les portes a Garbiñe Muguruza als quarts de final de l’Obert d’Austràlia i de cop es va esfumar l’avantatge. La japonesa Naomi Osaka va capgirar el marcador per emportar-se la victòria en un espectacular duel de dues tennistes llançades a l’atac des del primer punt.

Cap de les dues s’havien enfrontat abans al circuit. Tenien tantes ganes de fer-ho com a la rival. Muguruza i Osaka havien arribat als vuitens de final sense perdre ni un set i cedint només 10 i 11 jocs respectivament en els seus anteriors partits. I la igualtat es va notar en l’hora i 57 minuts que va durar el partit.

Partit trepidant

Osaka va començar fent el primer ‘break’ (2-0), recolzant-se en els seus poderosos cops. Volia noquejar de sortida Muguruza. La tennista hispanoveneçolana va aguantar el vendaval i no només va aconseguir igualar el marcador (4-4), sinó que es va acabar apuntant el primer set en 31 minuts.

Muguruza tenia armes per suportar l’atac de la tennista japonesa gràcies al seu servei i una gran agressivitat amb les seves restades. Així va aconseguir fer el ‘break’ de sortida en el segon set (1-0). Osaka estava tocada, però també va saber aguantar la pressió per igualar el marcador (2-2) i tornar la moneda a Muguruza arrabassant-li el segon set, també amb un ‘break’, en 32 minuts.

Remuntada final

El partit anava a un ritme trepidant i amb pilotejos intensos. Osaka, sense fer un pas enrere de la línia de fons, i Muguruza, aguantant les envestides fins que va aconseguir el ‘break’ (3-2). Un avantatge que va desesperar Osaka i que la va posar contra les cordes per col·locar-se amb avantatge de 5-4 i disposar de dos ‘match balls’.

Amb tot perdut, Osaka se la va jugar a tot o res. La japonesa va salvar el KO amb el seu servei i valentia de cops. Va igualar el marcador 5-5 i va rematar la remuntada apuntant-se els últims dos jocs davant la desesperació de Muguruza, que va perdre el seu últim servei en blanc, ja desesperada.