el primer grand slam de l’any

L’Open d’Austràlia continua endavant amb la màxima cautela

  • El primer Grand Slam començarà dilluns «amb absoluta seguretat», assegura l’organització després del positiu d’un treballador que va obligar a aïllar més de 500 tennistes

  • L’ATP Cup es va reprendre amb Carreño i Bautista com a protagonistes i l’absència de Nadal, encara amb molèsties a l’esquena.

L’Open d’Austràlia continua endavant amb la màxima cautela
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

S’havia portat tot amb la màxima disciplina, però el positiu d’un empleat de l’hotel Grand Hyatt de Melbourne, on s’allotjaven 160 tennistes, va causar dimecres un cisma a la bombolla tennística australiana. Els tornejos previs es van aturar aquest dijous com a mesura de prevenció, però les proves van donar negatiu i tornarà l’activitat aquest divendres. Si no hi ha contratemps greus indesitjables, l’Open d’Austràlia començarà dilluns.

Els mitjans australians van revelar que el treballador de l’hotel causant de l’última moguda es va contagiar de coronavirus en una festa celebrada diumenge passat a l’hotel View per celebrar el final de la quarantena dels tennistes a Melbourne. Al tractar-se d’una festa, es tem que hi hagi més casos, però de moment cap tennista professional o acompanyant ha donat positiu en els PCR. 

«Moment extraordinari»

Entre els negatius figuren, per exemple, Roberto Bautista i Pablo Carreño, protagonistes del duel davant Grècia de l’ATP Cup. També el jove Carlos Alcaraz, una de les sensacions de l’inici de la temporada tennística. Rafa Nadal no va precipitar el seu retorn per les seves molèsties a l’esquena. «No estic fatal, però tampoc prou bé. Estic fent tractament i confio que les coses millorin, però encara no estic llest. Cal veure el dia a dia», va explicar l’astre balear.

Totes les mirades se centren en el primer Grand Slam. «Tenim l’absoluta seguretat que l’Open d’Austràlia seguirà endavant amb les dates marcades», va dir Craig Tiley, director del torneig, que s’ha de celebrar entre el 8 i el 21 de febrer. «És una situació extraordinària en un moment extraordinari, però no crec que hàgim de témer per l’inici del torneig dilluns. Preveig moltes sorpreses en la primera setmana. Això no és comparable a res que hagi viscut cap tennista fins ara», va reflexionar l’extennista Boris Becker.

El sorteig, aquest divendres

Fins a 520 tennistes i altres persones acreditades per a la cita van ser aïllats després del positiu de l’empleat de l’hotel. Dimecres van passar els tests corresponents i durant la jornada d’aquest dijous es van anar coneixent els resultats, cosa que va permetre reprendre l’activitat en els tornejos de l’ATP i la WTA preparatoris. El sorteig de l’Open d’Austràlia, previst per a dijous, es va retardar fins aquest divendres. 

«No estic fatal, però tampoc prou bé. Estic fent tractament i confio que les coses millorin. S’ha de veure el dia a dia»

Rafa Nadal, número 2 del món

El torneig, que ja es va ajornar tres setmanes respecte a les dates inicials, va obtenir l’aprovació de les autoritats australianes amb un protocol sanitari estricte. Tots els tennistes van viatjar al país en una quinzena d’avions contractats per l’organització a mitjans de gener. A l’arribar a Austràlia, es van sotmetre a una quarantena de 14 dies, que en el cas de 72 tennistes va arribar a ser completa, sense el menor permís per deixar la seva habitació d’hotel, ja que van ser detectats diversos casos de Covid entre els passatgers i la tripulació de tres vols.

Amb públic

Notícies relacionades

L’estat de Victòria, del qual Melbourne és la capital, no havia registrat cap cas local en 28 dies. El positiu del treballador de l’hotel Grand Hyatt va fer saltar les alarmes i es van reforçar les regles relatives a portar mascareta i limitar les reunions privades. «Més val un excés de prudència. Volem fer tot el possible per seguir», va assegurar Martin Foley, ministre de Salut de la regió.

Austràlia és un dels països que millor ha reaccionat davant la pandèmia. La vida és gairebé normal a les seves ciutats i es permet la presència de públic en els esdeveniments esportius. En el primer Grand Slam de l’any s’esperen entre 25.000 i 30.000 espectadors.  

Temes:

Rafa Nadal