CONFINAT PER LA COVID

Bautista: «És com estar a la presó però amb wifi»

  • «Serà molt dur. No puc imaginar estar ficat aquí dues setmanes», explica el tennista castellonenc.

  • Melbourne ha detectat, de moment, un total de nou positius entre els acreditats per a l’Obert d’Austràlia.

getthumbfromsql-1

getthumbfromsql-1

1
Es llegeix en minuts

Roberto Bautista ha criticat durament les estrictes mesures de quarantena imposades pel Govern de Victòria per la pandèmia del coronavirus per als jugadors i els seus equips que han aterrat a Austràlia. «És com estar a la presó, però amb wifi», va valorar el tennista castellonenc,

«Aquesta gent no té ni idea sobre tennis, és un desastre absolut. El control de tot això no el té Tennis Australia, el té el Govern», va afegir el número 13 mundial després dels primers dies d’aïllament a l’habitació de l’hotel.

Treball mental

Bautista explica que ha de realitzar molt treball mental per poder sobreposar-se a estar dues setmanes de quarantena obligatòria. «Serà molt dur». Podem fer cert treball a l’habitació, però no és el mateix. Em trobo molt rígid. No em puc imaginar estar aquí durant dues setmanes», va comunicar en unes declaracions al canal israelià Sport 5.

L’elevat nombre de crítiques entorn de la mateixa qüestió entre els tennistes ha obert la possibilitat d’escurçar l’extensió dels partits en la modalitat masculina i disputar-los al millor de tres sets en lloc de cinc, però el president del torneig, Craig Tiley, va dir que no es contempla de moment aquesta opció. «Al cap i a la fi estem davant un Grand Slam. De moment, els homes jugaran al millor de cinc sets mentre que les dones ho faran al millor de tres, aquest és el pla», va explicar a Nine Network el màxim representant de Tennis Austràlia.

Nou positius

De moment ja s’han detectat nou positius per Covid, cosa que ha obligat les autoritàries sanitària de l’estat de Victòria a posar 72 persones totalment confinades a les seves habitacions d’hotel, a diferència dels altres, als quals es permet sortir unes hores al dia a entrenar-se.

Notícies relacionades

Alguns jugadors s’han queixat que no van ser informats abans de venir a Austràlia del risc d’un tancament tan estricte, ja que els preocupa el seu estat de forma després d’aquests dies a la habitació, quan el 31 de gener començaran els tornejos previs a l’Obert d’Austràlia, que es jugarà a partir del 8 de febrer.

Fins a l’arribada de les persones acreditades per a l’Obert d’Austràlia, la ciutat de Melbourne no havia registrat cap positiu des de finals d’octubre després de sotmetre’s a una estricta quarantena amb toc de queda durant 112 dies.