CANVI DE FORMAT

La pròxima Copa Davis es jugarà a tres seus

  • La Federació Internacional ampliarà el format del torneig a tres seus i només 16 equips a partir del 2022.

  • La segona edició a la Caja Mágica de Madrid es disputarà del 25 de novembre al 5 de desembre.

Els tennistes de l’equip espanyol de Copa Davis van celebrar com es mereix la cinquena Enciamera conquistada davant l’Argentina. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La Federació Internacional de Tennis (ITF) ha aprovat diversos canvis a la Copa Davis proposats per Kosmos Tennis, empresa organitzadora de l’esdeveniment, entre les quals destaca l’ampliació a tres ciutats com a seus de les pròximes finals, que també amplia la seva durada i es disputarà durant 11 dies.

«Després d’analitzar la primera edició, celebrada el 2019, el comitè de l’ITF ha aprovat aquesta setmana que les finals passin a ser un esdeveniment d’11 dies» i, a partir del 2022, només participin 16 països en lloc dels 18 actuals en la fase final, que en la seva primera edició es va celebrar a la Caja Mágica de Madrid. La segona edició, que també s’havia de disputar a Madrid a finals del 2020, va ser anul·lada a causa de la pandèmia del coronavirus. La FIT confia que aquesta temporada pugui tornar a jugar-se el torneig, que es disputaria entre el 25 de novembre i el 5 de desembre del 2021.

Horari i audiències

Totes aquestes propostes tenen per objectiu «millorar l’horari de programació dels partits per als jugadors i l’experiència dels aficionats, així com acostar la competició a una audiència més gran».

D’aquesta forma, el nou format obre la possibilitat que dues noves ciutats europees s’uneixin a Madrid com a amfitriones per al 2021. Les dues noves ciutats acolliran dos grups de competició i uns quarts de final cada una. Per la seva banda, la capital espanyola acollirà dos grups i dos quarts de final, a més de les dues semifinals i la final.

Notícies relacionades

El director de les Davis Cup Finals, Albert Costa, va destacar que «els grans tornejos s’adapten i evolucionen al llarg dels anys». «La introducció de les multiseus farà possible que la competició arribi a un nombre més gran de públic i alhora ens permetrà alleujar la càrrega sobre els jugadors amb millores en els horaris dels partits. Amb tot això, les jornades no acabaran tard i els jugadors tindran més temps per descansar», va analitzar.

Així, Kosmos Tennis ha iniciat un procés de licitació obert a les nacions classificades per identificar la llista de ciutats europees que puguin unir-se Madrid com a amfitriones de les Davis Cup Finals 2021. La decisió final sobre aquest assumpte es prendrà al març

Temes:

Copa Davis