Derrota inesperada

Djokovic és derrotat a Viena després d'assegurar-se el número 1 de l'any

El tennista serbi ha sigut eliminat per l'italià Lorenzo Sonego per un contundent 6-2 i 6-1

Tennis - ATP Masters 1000 - Italian Open - Foro Italico, Rome, Italy - September 21, 2020   Serbia’s Novak Djokovic in action during the final against Argentina’s Diego Schwartzman   Riccardo Antimiani/Pool via REUTERS

Tennis - ATP Masters 1000 - Italian Open - Foro Italico, Rome, Italy - September 21, 2020 Serbia’s Novak Djokovic in action during the final against Argentina’s Diego Schwartzman Riccardo Antimiani/Pool via REUTERS / POOL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periodico

Després d’haver-se assegurat matemàticament el número 1 mundial per sisena vegada en la seva carrera, Novak Djokovic, ha caigut eliminat en els quarts de final del torneig de Viena per l’italià Lorenzo Sonego (42è mundial) per un contundent 6-1 i 6-2 en només 68 minuts. 

El tennista serbi ha encaixat la seva tercera derrota de la temporada (39 victòries) després de perdre la final de Roland Garros davant Rafael Nadal fa tot just unes setmanes i de ser desqualificat de l’Open dels Estats Units per donar una pilotada a una jutge de línia. Sonego, de 25 anys, havia sigut repescat en el torneig vienès després de ser eliminat en l’última ronda de la fase prèvia i havia entrat en el quadro com a ‘lucky-loser’.

Djokovic mai abans no havia perdut en tota la seva carrera amb un ‘lucky-loser’, però s’ha mostrat poc actiu i disposat a l’haver aconseguit en la ronda anterior els 45 punts que li donaven el número 1 mundial al final de la temporada. El tennista serbi ha encaixat de sortida un contundent 4-0 en el primer set i només ha pogut guanyar tres jocs en tot el partit, cometent 26 errors no forçats contra només set de guanyadors, durant el partit. 

«La veritat és que assegurar-me el número 1 fins a final de temporada m’ha afectat i ha condicionat totalment el meu partit d’avui. He sentit que ja havia aconseguit el que havia vingut a fer aquí, no tenia l’energia necessària. Ha sigut un partit bastant dolent per la meva part, però molt bo per la seva. Ha merescut guanyar», ha admès Djokovic

Derrotes de Thiem i Medvédev

Notícies relacionades

També en quarts de final ha sigut eliminat del torneig Dominic Thiem, defensor del títol, davant Andrei Rublev (7-6 (5), 6-2). El tennista rus, que busca una de les dues places que queden per a les Nitto Finals de Londres, s’enfrontarà en semifinals a Kevin Anderson, que ha sorprès un altre dels favorits, el rus Daniïl Medvédev (7-6, 6-4). 

Djokovic jugarà el seu últim torneig de la temporada en les Nitto Finals (Masters) a l’O2 Arena que comencen el pròxim 15 de novembre i on el tennista serbi buscarà el seu sisè títol en una competició que ha guanyat en cinc ocasions. Djokovic està classificat junt amb Rafael Nadal, que participa la setmana vinent en el Masters 1000 de Bercy, a més de Dominic ThiemStefanos TsitsipasDaniïl Medvédev i Alexander Zverev, també classificats.