tornada triomfal

Djokovic s'assegura per sisena vegada el número 1 mundial

El tennista serbi iguala el rècord de Sampras i supera les cinc vegades que ho han aconseguit Federer i Nadal

jdomenech55173859 serbia s novak djokovic returns the ball to sweden s mikael 200929164620

jdomenech55173859 serbia s novak djokovic returns the ball to sweden s mikael 200929164620 / THOMAS SAMSON

2
Es llegeix en minuts
Jaume PUjol-Galceran

Novak Djokovic s’ha assegurat acabar l’any com a número 1 mundial per sisena vegada en la seva carrera igualant al nord-americà Pete Sampras després de la seva victòria davant el croat Borna Coric en el torneig de Viena que ha derrotat per 7-6 (11) i 6-3.

El tennista serbi ha aconseguit els 45 punts que li faltaven per seguir matemàticament al capdavant de la classificació mundial fins a final de temporada. Djokovic havia finalitzat com a número 1 mundial en els anys 2011, 2012, 2014, 2015 i 2018. El tennista serbi ha reaparegut en el torneig de Viena després d’haver perdut la final de Roland Garros davant Rafael Nadal. Djokovic ha sumat les 39 victòries d’aquesta temporada en què només ha perdut el partit davant el tennista mallorquí a París i per la desqualificació que va patir a l’Obert dels Estats Units al donar un cop de bola a una jutge de línia.

Nadal era l’únic que tenia opcions de lluitar per aquesta primera plaça però la victòria de Djokovic en els vuitens de final del torneig de Viena fa impossible que pugui aconseguir-ho tot i que guanyi el Masters 1.000 de París, que comença la setmana vinent, on Djokovic, campió vigent, va  renunciar a jugar per buscar els punts que li faltaven en el torneig austríac, i tot i que perdés tots els partits del Masters de Londres, que tancarà la temporada, atípica per la pandèmia del coronavirus.  

L’objectiu del tennista serbi

Djokovic supera així Nadal i Federer, que han finalitzat l’any com a número 1 mundial en cinc ocasions i iguala el rècord de Sampras, que ho va aconseguir sis vegades i consecutives. «Intentaré mantenir el número 1 mundial el màxim temps possible i per a mi igualar Sampras significa molt perquè va ser el meu ídol de nen. No entraré en el debat de qui és el millor tennista de la història, ho deixo a d’altres», va dir en una entrevista al diari serbi ‘Saza Osmo’ abans de viatjar a Viena.

Notícies relacionades

En l’entrevista, Djokovic explicava la seva decisió d’«acumular setmanes en aquesta posició  i convertir-se en el número 1 històric d’aquest esport. Ho considero un objectiu suprem, perquè t’obliga a estar al teu millor nivell durant molt temps, no només en un torneig».

Djokovic fa ja 292 setmanes que és número 1 mundial i busca el rècord absolut que té Roger Federer amb 310 setmanes. El tennista serbi podria aconseguir depassar el suís el març del 2021. El número 1 ha guanyat aquest any l’Obert d’Austràlia, el torneig de Dubai i els Masters 1.000 de Cincinnati i Roma. L’última vegada que va jugar a Viena va ser el 2007 i es va emportar també el títol del torneig.

Classificats per al Masters de Londres

Djokovic encapçala la llista dels sis jugadors que ja s’han classificat per a les Nitto Finals de Londres, que, per última vegada, es disputaran aquest any a l’O2 Arena, després de 10 anys. La classificació mundial actual liderada pel número 1 mundial és: