Una promesa ja consolidada

Sinner, el rival de Nadal que anava per a esquiador

El tennista italià és el primer que arriba als quarts de final amb 19 anys des que Nadal ho va aconseguir el 2005

lmendiola55258343 italy s jannik sinner celebrates winning his fourth round ma201005171505

lmendiola55258343 italy s jannik sinner celebrates winning his fourth round ma201005171505 / Christophe Ena

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal jugarà aquest dimarts el seu partit número 100 a Roland Garros, en què només ha perdut dues vegades (Soderling, 2009, i Djokovic, 2015). Serà la seva 14a presència en els quarts de final d’un torneig que ha guanyat en 12 ocasions i en què, en una estranya i atípica època per al tennis, aspira a un nou títol que el col·locaria igualat a Roger Federer amb 20 Grand Slams.

Un llargarut i prim tennista italià, Jannik Sinner (75è mundial), nascut fa 19 anys a San Candido, al sud del Tirol, a prop d’Àustria, serà el rival que l’espera a la la pista, amb la il·lusió i les ganes de provar-se per primera vegada davant Nadal.

«¿Guanyar-lo? Això no serà la cosa més fàcil, segur. Veurem», deia el tennista entrenat per Riccardo Piatti, considerat per molts com una de les promeses amb més progressió en el circuit . De moment, a Roland Garros, Sinner s’ha convertit en el primer tennista que a la seva edat arriba als vuitens de final, després que un tal Nada, ho fes el 2005.

Campió d’eslàlom

Notícies relacionades

Sinner ha explicat que va ser Piatti qui amb 13 anys el va acollir i el va convèncer per ser tennista, perquè el seu camí esportiu llavors estava a les pistes d’esquí, ja que els seus pares tenen un restaurant al Tirol i ell despuntava com a esquiador, fins al punt que va guanyar un campionat d’Itàlia de la seva edat en eslàlom el 2008.

Des que va optar pel tennis, Sinner s’ha convertit en una de les realitats de la ‘Next Gen’ que ha d’agafar el relleu a Federer, Nadal i Djokovic i l’any passat va conquerir el Masters d’aquesta categoria (sub 23), que es juga a Milà. Sinner no té encara títols del circuit en el seu palmarès, però, sí, victòries destacades davant ‘top ten’, com l’última a Roland Garros davant Alexander Zverev o fa unes setmanes contra Stefano Tsitsipas a Roma.