Victòria contundent

Nadal torna a passejar-se per la seva pista central

zentauroepp55162689 spain s rafael nadal returns the ball to belarus  egor geras200928200144

zentauroepp55162689 spain s rafael nadal returns the ball to belarus egor geras200928200144 / MARTIN BUREAU

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Quatre jocs són els que el jove tennista nord-americà Sebastian Korda ha aconseguit arrabassar-li a Rafael Nadal en la seva estrena a la renovada central de Roland Garros que el 1992 va trepitjar el seu pare, Peter,  per jugar la final davant Jim Courier, que va guanyar el llavors número 1 mundial.

El 12 vegades campió del torneig segueix la seva marxa impecable, sense una rascada, en la carrera que manté, des de lluny, amb Novak Djokovic i Dominic Thiem, per imposar-se per 6-1, 6-1 i 6-2, en 1 hora i 55 minuts.

Un dia molest pel temporal de vent que entrava a ràfegues en la Phillippe Chatrier, amb algun raig de sol al cel i a 12 graus de temperatura, Nadal es va posar de nou la roba de feina per evitar cap sorpresa abans d’accedir als quarts de final, la setmana gran del torneig, el moment de la veritat, amb bones sensacions i preparat per afrontar situacions més complicades que les que ha hagut de viure en els quatre primers partits on, de momen, ha perdut només 27 jocs.

Nadal ha imposat un ritme i una pressió que Korda s’ha vist impotent de seguir. El jove tennista nord-americà esbufegava intentant tornar aquesta boles grogues a Wilson, que tan poc li agraden a Nadal, sense poder controlar-les i cometent massa errors (48 en el partit, per 20 Nadal). Només en el tercer set va poder arrabassar a Nadal algun joc més i sortir de la pista amb una millor sensació. Si aspira a guanyar, almenys, un Grand Slam més que el seu pare (campió a Austràlia, el 1998), com ha dit aquests dies a París, aquest diumenge Korda ha vist que li queda molta feina per endavant.

«Sebastian té un gran talent i estic segur que serà un bon jugador. Avui les condicions eren molt difícils per jugar però ell forma part d’una generació de bons jugadors que estan començant a aparèixer», el va valorar Nadal.

Notícies relacionades

Nadal s’enfrontarà dimarts per una plaça en les semifinals al vencedor del partit entre l’alemany Alexander Zverev i l’italià Janik Sinner, un altre dels tennistes de la nova generació que s’està donant a conèixer a Roland Garros.

Halep, eliminada

En el torneig femení el dia ha començat amb una altra sorpresa per l’eliminació de Simona Halep (número 2 mundial) davant la polonesa Iga Swiatek (54 mundial) per un contundent 6-1 i 6-2. De les quatre favorites al títol, absents abans de començar la campiona de l’any passat Ashleigh Barty i la recent guanyadora de l’Obert dels EUA, la japonesa Naomi Osaka, només segueixen en el torneig la ucraïnesa Elina Svitolina i  la nord-americana Sofia Kenin, campiona de l’Obert d’Austràlia d’aquest any. Al contrari que el torneig masculí, el femení torna a estar obert i tindrà en el seu palmarès una nova campiona.