Djokovic fa un tomb en el seu debut a Roland Garros

El número 1 ha presentat la seva candidatura al títol i s'ha mostrat adaptat a les condicions del torneig aclaparant Ymer

jdomenech55173875 serbia s novak djokovic returns the ball to sweden s mikael 200929164654

jdomenech55173875 serbia s novak djokovic returns the ball to sweden s mikael 200929164654 / THOMAS SAMSON

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Faltava Novak Djokovic per presentar les seves credencials a Roland Garros després que ho fessin Rafael Nadal i Dominic Thiem i ho ha fet amb solvència de número 1 per desfer-se del suec Mikael Ymer a qui es va imposar per un contundent 6-0, 6-2 i 6-3 .

En deu minuts i amb un sol error no forçat es va apuntar el primer set en blanc. Ymer (número 80 mundial) estava atordit davant el joc d’un rival i ídol, el rostre del qual portava imprès a la llengüeta de les seves sabates. 

Djokovic ha disfrutat en la seva estrena a la central Phlippe Chatrier, per tercer dia amb el sostre retràctil cobert, per la pluja que ha retardat de nou la jornada a les pistes exteriors.

El número 1 mundial s’ha trobat còmode amb les condicions de la pista que podrien afavorir-lo en compromisos més complicats. Amb la seva dreta ha martellejat el jove tenista suec, de 22 anys, i amb les deixades l’ha descol·locat.

Jugada mestra

Si en el primer set ha sigut perfecte, donant una lliçó de tennis, en el segon no ha baixat el ritme i tot i que Ymer ha guanyat el primer joc, als 25 minuts, i s’ha emportat l’aplaudiment més gran dels espectadors i del mateix Djokovic, amb un ‘passing’ creuat d’esquena i entre les cames. Una jugada mestra que no ha evitat cedir el segon set amb facilitat. 

I res ha canviat en el tercer set. Djokovic ha seguit el seu ritme de creuer per tancar el partit en 1 hora i 36 minuts.

Notícies relacionades

Djokovc s’ha mostrat adaptat a les condicions d’aquest tardoral Roland Garros. Arriba rodat amb 30 victòries, quatre títols (Open d’Austràlia, Dubai, Cincinnati i Roma) i només una derrota, patida per la seva desqualificació a l’Open dels Estats Units al llançar una bola contra una jutge de línia. Al Foro Itàlic se’l va veure encara desconcertat per la seva acció a Nova York i el seu tennis no era el que ha mostrat avui a París. Així i tot el número 1 mundial va guanyar el torneig (81 de la seva carrera) i el 36 Masters 1.000.

El seu debut a Roland Garros és un avís a Rafael Nadal i Dominic Thiem els rivals que més el poden preocupar en la seva croada per conquerir Grand Slams tot i que només es creuaria amb un d’ells a la final de l’11 d’octubre.