Les finals al Foro Italico

Djokovic posa fi als seus disgustos amb el seu cinquè títol a Roma

El número 1 mundial s'imposa a la final a l'argentí Diego Schwartzman i conquista el seu 36 Masters 1.000

rpaniagua55044995 tennis   atp masters 1000   italian open   foro italico  rom200921193242

rpaniagua55044995 tennis atp masters 1000 italian open foro italico rom200921193242 / CLIVE BRUNSKILL

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Encara llepant-se per la desqualificació de l’Open dels Estats Units, lluitant contra ell mateix, sense gaire gràcia i irregular en el joc durant tota la setmana, Novak Djokovic finalment podrà marxar feliç de Roma. El número 1 mundial ha passat un calvari, però aquest dilluns s’ha emportat el gran premi quan ha guanyat el seu cinquè títol a Roma i s’ha convertit en el tennista amb més Masters 1.000 de la història, 36 títols, un més que el rècord que compartia amb Rafael Nadal.

Djokovic ho ha aconseguit al vèncer a la final l’esmunyedís argentí Diego Schwartzman (15 mundial), botxí de Nadal en els quarts de final, a qui ha derrotat per cinquena vegada en els seus enfrontaments per 7-5 i 6-3. El tennista serbi no ha començat bé, ja que, seguint la tònica de la seva actuació en el torneig, ha cedit dos ‘breaks’ de sortida (0-3) mentre remugava improperis pels seus continus errors, especialment en el revés (15 errors no forçats en el primer set).

L’aparició de la pluja també va molestar el número 1 mundial, que va demanar parar el partit. Però en vista de la negativa del jutge àrbitre i veient que Schwartzman li complicaria les coses si no se centrava una mica, Djokovic ha anat recuperant sensacions, gràcies a la sacada i la dreta, per capgirar el marcador trencant la sacada de l’argentí en tres ocasions i apuntar-se la mànega després d’1 hora i 12 minuts. A la segona mànega, més tranquil, Djokovic ha aconseguit controlar el ritme del partit i certificar la victòria final en 1 hora i 54 minuts.

Djokovic ha conquistat al Foro Italico el seu quart títol individual de la temporada després d’haver guanyat a principis de temporada l’Open d’Austràlia i Dubai, abans de l’aturada per la pandèmia del coronavirus, i després el Masters 1.000 de Cincinnati. En aquest 2020 el número 1 mundial ha guanyat tots els partits que ha jugat des que també va conquistar la Copa ATP amb Sèrbia, a excepció del que li va costar la desqualificació a l’Open dels Estats Units per donar un cop de pilota a una jutge de línia. En total ja suma 30 victòries per una derrota. 

Títol per a Halep

Simona Halep ha aconseguit hores abans el títol femení, després que la vigent campiona, Karolína Plísková abandonés la final amb un marcador en contra de 6-0 i 2-1. La tennista txeca ha aparegut a la pista central del Foro Italico amb un aparatós embenat a la cuixa dreta, amb intenció de jugar el partit, però a l’inici del segon set ha optat per la retirada en previsió que la lesió no se li compliqués més de cara al Roland Garros.

La victòria de Halep li permet conquistar el seu tercer títol de la temporada, després de guanyar els tornejos de Dubai i Praga. Actual número 2 mundial, la tennista romanesa de 28 anys es presenta com una de les favorites a París, on han avançat la seva renúncia a jugar per la pandèmia del coronavirus l’australiana Ashleigh Barty, defensora del títol i número 1 mundial, a més de Naomi Osaka, recent campiona de l’Open dels Estats Units, que arrossega problemes físics i no ha arribat a temps per a la seva millor preparació sobre terra.

Notícies relacionades

En el torneig de dobles masculins Marcel Granollers i l’argentí Horacio Zeballos van conquistar el títol a l’imposar-se als francesos Jeremy Chardy i Fabrice Martin per 6-4, 5-7 i 10-8.