Muguruza s'acomiada de Roma després d'una gran batalla amb Halep

La tennista hispanovenezolana ha caigut en les semifinals després de forçar un tercer set i remuntar un 5-1 en el tercer set

jmexposito52041376 melbourne  australia   30 01 2020   garbine muguruza of spai200131140205

jmexposito52041376 melbourne australia 30 01 2020 garbine muguruza of spai200131140205 / LYNN BO BO

2
Es llegeix en minuts
El Periodico

En una batalla de 2 hores i 17 minuts en què Garbiñe Muguruza va haver de remuntar un set en contra i un 5-1 en la mànega decisiva davant la romanesa Simona Halep, primera favorita, la tennista hispano-veneçolana es va acomiadar de les semifinals del torneig després de perdre per 6-3, 4-6 i 6-4. 

Halep va encadenar la seva tretzena victòria consecutiva aquesta temporada, amb títols a Doha i Praga inclosos, i va guanyar el seu tercer partit en set enfrontaments amb Muguruza, que continua sent l’última jugadora capaç de doblegar-la en aquesta campanya.

Muguruza havia derrotat la romanesa en el passat Open d’Austràlia i també en les semifinals, tot i que avui davant d’uns mil espectadors que assistien per primera vegada als partits de la pista central del Forum Italic per la pandèmia del coronavirus, no va poder confirmar la remuntada ni trobar el premi de la seva lluita. La tennista espanyola, número 17 mundial, va patir amb la sacada i la va perdre tres vegades en un primer parcial en el qual Halep va trigar quaranta minuts per imposar-se per 6-3.

Dues dobles faltes seguides

Muguruza, que té problemes al turmell des de fa mesos, va demanar atenció mèdica en el segon set i, després de sis minuts als vestuaris per ser atesa, va tornar amb un embenat a la cuixa esquerra que no li va impedir aixecar un 2-4 de Halep  per forçar la tercera mànega després d’encadenar quatre jocs consecutius. Però, novament, el servei es va convertir en la seva creu en la mànega decisiva en la qual va cedir dues sacades per donar avantatge a Halep (5-1).

La tennista romanesa no el va aprofitar i va permetre que Muguruza reduís diferències fins al 5-4, però en el següent joc, amb servei en el seu poder, la hispano-veneçolana va cometre dues dobles faltes consecutives i va donar la victòria a Halep. 

Preparar Roland Garros

«He donat guerra, això és la part bona. Necessito jugar partits durs com aquest però m’hauria agradat arribar més fresca a les semifinals. Des del principi del partit he notat molèsties i això és dur», va valorar Muguruza, que marxa a descansar a casa seva a Ginebra fins dimecres que ve, que viatjarà a París per preparar el Roland Garros, que començarà diumenge 27 de setembre i donarà a conèixer els seus participants aquest dijous 24.

Notícies relacionades

«Ara és important la recuperació. Tornar a casa, a una certa normalitat. Les condicions d’estar en una bombolla són difícils i cansen, el fet de no poder fer res més que jugar, descansar i anar a l’hotel... Així que he d’aprofitar dos o tres dies de vida normal per recarregar piles i marxar a París de ple a una altra bombolla que serà fins i tot més llarga», va explicar Muguruza

Halep espera ara la seva rival per a la final d’aquest dilluns, en la que es veurà les cares amb Karolina Pliskova, vigent campiona del torneig, que va vèncer a Marketa Vondrousova, finalista de l’últim Roland Garros, per 6-2 i 6-4.