Derrota inesperada

Muguruza s'acomiada de Nova York en el segon partit

La tennista hispanoveneçolana ha caigut eliminada per la búlgara Pironkova, que tornava a jugar després de tres anys

jdomenech54731987 new york  united states   02 09 2020   garbine muguruza of s200903180216

jdomenech54731987 new york united states 02 09 2020 garbine muguruza of s200903180216 / JASON SZENES

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Garbiñe Muguruza va destrossar la raqueta sobre la pista, irritada i desesperada. Acabava de perdre el primer set davant la búlgara Tsevetana Pironkova després de malgastar un 5-3. En un moment va veure esfumar-se aquest avantatge mentre el seu rival encadenava quatre jocs seguits, li feia dos ‘breaks’ (5-5 i 7-5), per arrabassar-li la primera màniga. Un cop del que ja no es va recuperar fins a quedar eliminada per 7-5 i 6-3 en la segona ronda de l’Obert dels Estats Units.

Finalista en l’Obert d’Austràlia, número 16 mundial, la hispanoveneçolana va pagar la falta de partits per la pandèmia del coronavirus i per un lesió al turmell que la va fer dubtar fins a l’«últim minut» de viatjar a Nova York. La seva rival, tampoc anava sobrada de partits. El d’aquest dijous era el segon que disputava després de tres anys absent de les pistes.

 Però, potser perquè Pironkova tenia menys a perdre, la tennista búlgara va saber mantenir-se més freda i ser més regular que Muguruza, mantenint-se a rebuf al marcador per aprofitar les indecisions de l’espanyola, que va anar perdent confiança en el seu joc i especialment el seu servei. I tot i que en la segona màniga Pliskova va desaprofitar un 0-40 en el tercer joc, després en el vuitè, veient la indecisió del seu rival, ja no va deixar escapar el ‘break’ (5-3) per encarar una victòria que va rematar amb un ‘ace’, mentre Muguruza marxava de la pista amb els ulls envermellits de ràbia per la derrota. En vuit participacions a Flushing Meadows la seva millor classificació van ser uns vuitens de final el 2017. 

«No puc ni creure-m’ho. Soc molt feliç», deia Pironkova, que tornava al circuit en l’Obert dels Estats Units, després d’abandonar-lo el 2017 per casar-se i ser mare. La tennista búlgara, de 32 anys, de tota manera no era una desconeguda en la primera època, on va arribar a ser la 31 mundial el 2010, va guanyar el títol de Sydney (2014) i va ser semifinalista a Wimbledon (2010).

Victòria de Bautista

Un crit de ràbia ben diferent del de Muguruza va fer Roberto Bautista al guanyar el serbi Miomir Kecmanovic (47 mundial) per 6-3, 3-6, 6-3 i 6-4 per accedir a la tercera ronda. El tennista castellonenc s’uneix a Pablo Carreño i el jove Alejando Davidovich, que ho van aconseguir el dia anterior. 

Notícies relacionades

Els resultats complets a la web del US Open