tennis

Bautista cau contra Djokovic en les semifinals de Cincinnati

El número 1 mundial ha necessitat tres hores per desfer-se del castellonenc, a qui s'ha imposat per 4-6, 6-4 i 7-6 (7-0)

zentauroepp54652441 roberto bautista agut  of spain  reaches to return a shot by200828130229

zentauroepp54652441 roberto bautista agut of spain reaches to return a shot by200828130229 / Frank Franklin II

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Roberto Bautista s’ha quedat a les portes de la final del Masters 1.000 de Cincinnati que es juga a Nova York per la pandèmia del coronavirus al perdre contra el número 1 mundial, Novak Djokovic per 4-6, 6-4 i 7-6 (7-0) en una batalla de tres hores en què el tennista castellonenc ha forçat al límit el seu rival en una pista sense públic però on els dos tennistes s’han entregat al màxim.

Bautista, número 12 mundial, s’ha apuntat la primera mànega amb un joc pacient i molt segur des del fons de la pista contra un Djokovic que s’ha mostrat irregular de sortida i molt caut coneixent un rival capaç de complicar qualsevol, com ja va fer en els quarts de final, on es va imposar a l’anterior campió del torneig, el rus Daniïl Medvédev.

A la segona mànega el número 1 mundial s’ha avançat al marcador 4-1 i tot i que Bautista ha aconseguit igualar-lo (4-4) ha acabat cedint-la després que el jutge àrbitre del torneig, amb 5-4 per a Djokovic, que havia fet ‘break’, ha decidit tancar el sostre de la pista en vista de l’amenaça de pluja. Una decisió que ha molestat el tennista castellonenc.  Després de guanyar el set, Djokovic ha hagut de ser atès amb problemes al coll que arrossega des que ha arribat a Nova York.

victòria seguida de Djokovic 

Semblava que Djokovic tenia el partit al seu favor quan ha aconseguit escapar-se al marcador 5-2, després de dues ruptures de servei a Bautista, però el castellonenc li ha tornat la moneda també encadenant dues ruptures per capgirar el marcador i col·locar-se a 6-5, amb sacada en el seu poder. El número 1 mundial no s’ha entregat i ha aconseguit una última ruptura per forçar el ‘tie-break’ definitiu. I en aquesta loteria final al millor de set punts el tennista serbi els ha guanyat tots (7-0) per apuntar la seva 22a victòria de la temporada, en què el tennista serbi encara no ha perdut cap partit.

Djokovic s’enfrontarà a Milos Raonic (19 hores, Movistar+), que en l’anterior semifinal ha derrotat Stefanos Tsitsipas (sisè mundial) per 7-6 (7-5) i 6-3. El tennista canadenc ha imposat el seu poderós servei per desfer-se del tennista grec, que aquest any també havia vençut a l’Open d’Austràlia. Raonic, de 29 anys i actual 25 mundial, jugarà a Nova York la seva quarta final d’un Masters 1000 després de perdre al Canadà (2013), París (2014) i Indian Wells (2016), la primera contra Rafael Nadal i les dues anteriors contra Djokovic, que l’ha guanyat en les 10 ocasions anteriors que s’han enfrontat.

A la final de dobles hi haurà Pablo Carreño i l’australià Alex DeMiñaur, que s’han imposat al nord-americà Steve Johnson i a Austin Krajicek per 7-5 i 6-4. 

La reivindicació d’Osaka

La bielorussa Victoria Azarenka (59 mundial) i la japonesa Naomi Osaka (8) s’enfrontaran a la final del torneig femení, després d’imposar-se, respectivament, a la britànica Johana Konta (4-6, 6-4, 6-1) i a la belga Elise Mertens (6-4, 7-6).

Notícies relacionades

‘Black Lives Matter’ (‘les vides negres importen’) portava inscrit a la samarreta Osaka, que dijous havia anunciat la seva decisió de retirar-se del torneig com a protesta contra la violència policial racista als Estats Units, però que finalment va optar per disputar-lo, després que la federació nord-americana (USTA), la WTA i l’ATP decidissin suspendre la jornada de dijous per unir-se a la protesta de l’esport nord-americà pel tiroteig que va patir diumenge passat Jacob Blake, un ciutadà negre de 29 anys, a Kenosha (Wisconsin)..

Azarenka, exnúmero 1 mundial, disputarà la seva segona final en el Premier 5 de Cincinnati, on el 2013 va aconseguir el títol. La tennista bielorussa i Osaka, campiona de l’Open dels Estats Units el 2018, s’ha enfrontat en tres ocasions més anteriorment, la primera el 2016, l’única en què es va imposar a Azarenka que en aquest torneig ha aconseguit el seu millor resultat des que va tornar al circuit.