Osaka reconsidera la seva renúncia i jugarà

La tennista japonesa va anunciar la seva retirada com a protesta per la injústicia racial que es viu als Estats Units

zentauroepp52160881 cartagena  spain   february 06  naomi osaka of japan returns200206140956

zentauroepp52160881 cartagena spain february 06 naomi osaka of japan returns200206140956 / Quality Sport Images

1
Es llegeix en minuts
El Periodico

Naomi Osaka, que havia anunciat la seva retirada de la taula del torneig Premier 5 de Cincinnati que es disputa a Nova York, per protestar pels trets de la policia contra l’afroamericà Jacob Blake, ha reconsiderat la seva decisió i finalment jugarà les semifinals previstes per a aquest divendres.

Notícies relacionades

«Com saben, ahir em vaig retirar del torneig per recolzar la lluita contra la injustícia racial i la violència policial contínua. Estava (i estic) llesta per jugar davant la meva rival», ha escrit en una declaració enviada a ‘The Guardian’ i a ‘The New York Times’.  La tennista japonesa, número 8 mundial i campiona de l’Open dels EUA el 2018, ha acceptat la sol·licitud de la federació nord-americana i de la WTA perquè reconsiderés la seva postura després que les dues organitzacions suspenguessin la jornada d’aquest dijous en protesta també per la situació de desigualtat racial i social que es viu als Estats Units. 

 Osaka, seguint el moviment per boicotejar els Milwaukee Bucks en el seu partit de ‘play-off’ de l’NBA contra Orlando, havia justificat la seva elecció de la següent manera: «Com a dona negra, tinc la impressió que hi ha temes molt més importants que requereixen atenció immediata, en lloc de veure’m jugar a tennis». «No espero que passi res dràstic si no jugo, però si puc entaular una discussió sobre un esport predominantment blanc, ho considero un pas en la direcció correcta», va dir la desena al món, nascuda de mare japonesa i pare haitià.

Temes:

Open dels EUA