L'agenda tennística

L'ATP confirma el Masters a Londres tot i que sense públic

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates with his trophy during the Nitto ATP World Tour Finals 2019, Masters tennis tournament on November 17, 2019 at the O2 Arena in London, England - Photo Martin Cole / ProSportsImages / DPPI

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates with his trophy during the Nitto ATP World Tour Finals 2019, Masters tennis tournament on November 17, 2019 at the O2 Arena in London, England - Photo Martin Cole / ProSportsImages / DPPI / MARTIN COLE/Pro Sports Images /A (MARTIN COLE/Pro Sports Images /A)

2
Es llegeix en minuts

Les finals de l’ATP Tour, l’antic Masters, que posen punt final a la temporada amb els vuit millors jugadors individuals i parelles de dobles de l’any, tindran lloc entre el 15 i el 22 de novembre a l’O2 Arena de Londres, però sense públic, informa aquest divendres l’ATP, que continua tenint l’esperança que a finals d’aquest any es permeti als aficionats tornar als estadis d’una manera socialment distant.

L’edició del 2020 serà l’última vegada que el torneig de mestres es jugui a l’O2 Arena, on ha estat des del 2009, abans de traslladar-se a Torí el 2021 i fins al 2025. Novak DjokovicRafael Nadal i Dominic Thiem ja s’han classificat per al les finals ATP d’aquest any. L’any passat el campió va ser el grec Stefanos Tsitsipas, que va superar Thiem a la final. Els aficionats que ja han comprat entrades rebran reemborsos complets, i es posaran a la venda tiquets extra si les directrius del govern canvien i els espectadors hi poden assistir. 

Nou calendari

L’ATP  ha publicat una nova actualització del calendari provisional del 2020, que es manté subjecte a canvis, i es faran avaluacions contínues relacionades amb la salut i la seguretat, les polítiques de viatges internacionals i l’aprovació governamental dels esdeveniments esportius.

El calendari revisat marca una continuació del pla per reprendre la temporada ATP Tour després de la suspensió al març a causa de la Covid-19.

Segons el calendari actualitzat, ara el Masters 1.000 de Roma es disputarà una setmana abans, en la setmana prèviament assignada al recentment cancel·lat Mútua Madrid Open, i la final se celebrarà dilluns. Després de Roma, es jugarà l’ATP 500 d’Hamburg i l’Open Europeu en la setmana anterior al Roland Garros.

El calendari actualitzat inclou el tram final, que comprèn la gira sota sostre per Europa, inclosos els tornejos a Sant Petersburg, Anvers, Moscou (Copa Kremlin), Viena, París i Sofia, abans de les Nitto ATP Finals, que posaran la cirereta a la temporada a Londres. Entre els canvis, el torneig de Sant Petersburg pujarà de categoria, a ATP 500, per a l’edició del 2020.

Salut i seguretat

Andrea Gaudenzi, president de l’ATP, va dir: «El tennis està començant a trobar un camí de tornada i, tot i que abans que res hem de cuidar la salut i la seguretat de tots els involucrats, tenim l’esperança de poder mantenir aquestes oportunitats de joc i crear un fort final de temporada. M’agradaria felicitar els tornejos pel seu compromís continu, flexibilitat i enginy en la recerca de solucions per treballar en aquestes circumstàncies tan desafiadores».

Notícies relacionades

L’ATP continua explorant opcions per sumar esdeveniments addicionals al calendari, incloent oportunitats per emetre un número limitat de llicències d’un any per a la resta de la temporada 2020.

El calendari provisional es manté subjecte a canvis i es faran avaluacions contínues relacionades amb la salut i la seguretat, les polítiques de viatges internacionals i l’aprovació governamental dels esdeveniments esportius. La revisió del calendari també confirma que el 2020 les Next Gen ATP Finals a Milà no es disputaran a causa de l’impacte de la Covid-19