Una decisió esperada

Djokovic confirma la seva presència a Cincinnati i l'Obert dels EUA

«M'he entrenat intensament amb el meu equip i estic llest per tornar a la pista», ha destacat el número 1 mundial

segea53705970 file   in this sept  9  2018  file photo  novak djokovic  of200610111510

segea53705970 file in this sept 9 2018 file photo novak djokovic of200610111510 / Adam Hunger

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Novak Djokovic ha anunciat la seva decisió de participar en el Masters 1.000 de Cincinnati (22-30 d’agost) i l’Obert dels Estats Units (31 d’agost – 13 de setembre). El número 1 mundial ha assegurat que la seva decisió no ha sigut fàcil però que està «emocionat» per la possibilitat de tornar a jugar en el circuit, ha expressat en un comunicat a les xarxes socials aquest dijous.

El tennista serbi té pensat viatjar a Nova York el 15 d’agost. Djokovic serà l’únic del Big Three que estarà a la gira americana després de la renúncia de Rafael Nadal, anunciada fa una setmana, i de Roger Federer, que no tornarà a jugar fins al 2021. El número 1 mundial va disputar el seu últim torneig a Dubai, on va guanyar el títol, el dia 1 de març.

Djokovic, que inicialment havia mostrat els seus dubtes de jugar la gira americana i havia assegurat la seva decisió de reaparèixer en la temporada de terra a Europa, ha canviat d’opinió i ja fa temps que s’entrena en pista ràpida a Puente Romano (Marbella), com se’l veu en un vídeo d’aquest mateix dijous.

Contagiat de coronavirus

 «M’he entrenat intensament amb el meu equip i he posat en forma el cos, així que estic llest per adaptar-me a les noves condicions. He fet totes les revisions per assegurar-me que estic completament recuperat i estic a punt per tornar a la pista totalment compromès a jugar el meu millor tennis», ha dit Djokovic en el seu comunicat. El número 1 mundial ha destacat l’esforç i l’energia dels organitzadors dels dos tornejos, perquè «els tennistes puguin tornar al seu camp de treball».

«Soc conscient dels protocols i les mesures de seguretat posades en marxa per protegir els jugadors i els habitants de Nova York», ha valorat Djokovic, que, durant l’exhibició que va muntar el mes de juliol passat als Balcans amb l’Adria Tour, va contraure el coronavirus amv vuit tennistes més que havia convidat a jugar.  Djokovic ha explicat que s’ha sotmès a les proves mèdiques per assegurar-se de la seva recuperació i que se sent en forma, «preparat per tornar a la pista, enfocat a jugar el millor tennis».

Quarantena anul·lada

Djokovic tindrà l’oportunitat de lluitar pel 18è Grand Slam a Nova York, per acostar-se als 19 de Nadal i els 20 del rècord de Federer. El número 1 mundial ha guanyat l’Obert dels Estats Units en tres ocasions (2011, 2015 i 2018).

Notícies relacionades

 La decisió del Govern italià de no imposar una quarantena als tennistes que acudeixin a disputar el Masters 1.000 de Roma després de l’Obert dels Estats Units ha sigut decisiva perquè Djokovic prengués aquesta decisió.

La confirmació de Djokovic ha sigut un alenada d’aire fresc per als responsables de la federació nord-americana de tennis després de les renúncies de NadalMonfilsFogniniWawrinkaKyrgios i Tsonga, en el quadro masculí, a més de l’australiana Ashleigh Barty, número 1 mundial; Elina Svitolina; Naomi Osaka, i Elena Ostapenko en el femení.