Nova baixa en el circuit tennístic

Kyrgios renuncia a l'Open dels Estats Units pel coronavirus

El polèmic tennista australià adverteix que és moment de pensar «en la salut i la seguretat i no en els diners»

zentauroepp49449499 mason  ohio   august 14  nick kyrgios of australia returns a190816105930

zentauroepp49449499 mason ohio august 14 nick kyrgios of australia returns a190816105930 / MATTHEW STOCKMAN

1
Es llegeix en minuts

L’australià Nick Kyrgios ha renunciat a l’Open dels Estats Units a causa dels riscos per la pandèmia de coronavirus en aquest país.

«No jugaré a l’US Open aquest any. Em dol a l’ànima... Però estic fent això per la gent, pels meus compatriotes, pels centenars de milers de nord-americans que han perdut la vida, per tots», ha dit en un vídeo publicat a les xarxes socials.

 

Kyrgios, que ja s’havia retirat del Masters 1000 de Cincinnati, s’uneix així a la seva compatriota Ashleigh Barty, número 1 del circuit femení,  en la seva renúncia al Grand Slam nord-americà. El tennista va comentar que era hora de centrar-se en «el que és important, que és la salut i la seguretat», tot i que no va fer cap comentari sobre l’organització del torneig per mantenir l’esdeveniment. Kyrgios també s’ha referit en el seu comunicat a «jugadors egoistes», tot i que sense anomenar-los: «Hem de treballar tots junts i no centrar-nos només a guanyar diners».

Demana responsabilitat

Notícies relacionades

«Si els jugadors volen anar a Nova York i jugar, és la seva decisió. Mentre tots ens comportem de forma adequada i segura no hi haurà problemes. Parlo per aquest cambrer que no té una veu, per les netejadores, per aquells que netegen i desinfecten els vestidors. Aquestes són les persones que necessiten que torni el tennis de manera adequada, que necessiten recuperar la seva feina per sobre de tot», afirma el tennista.

«Necessitem recolzar-nos els uns en els altres. No podem estar demanant diners i ballant a sobre d’una taula, buscant un salari i amb l’objectiu que la següent exhibició tiri endavant. Ho hem de tenir en compte i ajudar perquè el tennis torni la normalitat l’abans possible. Per una vegada hem de pensar en els altres. D’això es tracta amb aquest virus. La classificació mundial o els diners no són importants. Als jugadors que pensen d’una altra forma els dic que bona sort, però juguen sota la seva pròpia responsabilitat», acaba el tennista australià, actualment número 40 del rànquing mundial.