Primera competició postcoronavirus

El Vall d'Hebron acull la tornada del tennis espanyol

Sense Nadal, i amb el dubte de Bautista, el torneig barceloní comptarà amb Carreño, Ramos, Andújar, Davidovich, Carballés, Martínez i Munar

jdomenech43183371 jsg  cascais  portugal   04 05 2018   spain s pablo carreno 200707183308

jdomenech43183371 jsg cascais portugal 04 05 2018 spain s pablo carreno 200707183308 / JOSE SENA GOULAO

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

La central dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 serà l’escenari en què aquest divendres (10 de juliol) el tennis professional espanyol saltarà de nou a la pista després que l’activitat del circuit quedés suspesa des del 16 de març per la pandèmia del coronavirus.

Les instal·lacions del Club Municipal de Tennis de la Vall d’Hebron acolliran el primer torneig de la Lliga Mapfre, que la Federació Espanyola de Tennis va decidir posar en marxa per ajudar els tennistes en una llarga aturada, que ha durat més de quatre mesos. La competició hauria d’haver-se disputat a les instal·lacions del Club Tennis Lleida, però la decisió de la Generalitat de Catalunya de confinar la comarca del Segrià davant el rebrot de positius a la zona va obligar a suspendre el torneig i buscar amb urgència un nou escenari.

Bautista, dubte

Inicialment hi participaran els mateixos tennistes anunciats a Lleida, amb el dubte de Roberto Bautista (número 12 mundial), que abans de conèixer-se la suspensió de Lleida ja havia acceptat una invitació per participar en el torneig muntat per Dominic Thiem a Kitzbuhel, que comença aquest dimarts i finalitzarà l’11 de juliol. Només una eliminació ràpida del tennista castellonenc li permetria jugar a Barcelona.

«Estem molt agraïts a tots els jugadors que jugaran i entenem que a aquest nivell tots tenen els seus plans de preparació i compromisos. Bautista, si pot, serà a Barcelona, i ja ha confirmat la seva presència a València (segona cita d’aquesta gira). Afortunadament tenim molts top 100 i l’espectacle està garantit», ha valorat Miguel Díaz, president de la federació espanyola, en la presentació del torneig al Museu de Tennis Català al Vall d’Hebron.

Díaz va restar importància al fet que jugadors com Rafael Nadal o jugadores com Garbiñe Muguruza o Carla Suárez, en el torneig femení que comença la setmana que ve a Platja d’Aro, hagin declinat participar. «Aquests tornejos els hem fet per posar-los al servei dels nostres jugadors i jugadores, però cada un té una manera de veure la seva preparació, i potser entenen que han de preparar-se per competir al setembre i no volen començar a competir ara», ha destacat.

Els jugadors confirmats, a l’espera de Bautista, són Pablo Carreño (25è mundial), Albert Ramos (41è), Pablo Andújar (53è), Alejandro Davidovich (96è), Roberto Carballés (99è), Jaume Munar (105è), Pedro Martínez (178è) i Bernabé Zapata (212è), com a possible reserva de Bautista.

Entrades a 10 euros

Notícies relacionades

El torneig es disputarà per equips, elegits pels dos primers jugadors del rànquing i amb el sistema de la Laver Cup, que repartirà 1 punt per victòria la primera jornada, 2 en la segona i 3 en la tercera. Els duels (tres d’individuals i un de doble per jornada) començaran a les 17 hores i alguns seran retransmesos en directe per Teledeporte. El preu de les entrades serà entre 10 i 50 euros i poden comprar-se ja a la pàgina web de la Federació Catalana de Tennis. La capacitat de l’aforament ha quedat fixada en mil persones.

«Esperem que sigui una gran festa. Ha sigut un repte organitzar-ho en tan poc temps», ha explicat Jordi Tamayo, president de la federació catalana, que ha apuntat les mesures sanitàries que se seguiran per a aficionats, amb mascareta i jugadors que passaran tests PCR per la Covid-19. «Primer de tot hi ha la seguretat», ha assegurat, en record del que va passar amb els positius a l’Adria Tour,  organitzat per Novak Djokovic. «Això ha fet un gran mal al tennis», ha destacat Díaz. 

Temes:

Desescalada