torneig clausurat

Wimbledon no tindrà assegurança protectora per al 2021

El torneig britànic, que començava aquest dilluns, ha rebut una indemnització de 114 milions d'euros després de suspendre's per la Covid-19

segea53927750 security guards at the entrance in front of centre court at 200629140641

segea53927750 security guards at the entrance in front of centre court at 200629140641 / Kirsty Wigglesworth

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Aquest dilluns, 29 de juny, a les 14.00 de la tarda hora espanyola, Novak Djokovic havia de trepitjar la central de Wimbledon, com a campió del 2019. Però a aquesta mateixa hora l’escenari on el tennista serbi va viure una de les finals més intenses de la història del torneig davant de Roger Federer, a qui va aconseguir imposar-se després d’aixecar dos ‘match ball’ i decantar la victòria a l’apuntar-se el ‘tie-break’ definitiu, que decidia per primera vegada una final del centenari Grand Slam, ha aparegut en silenci, sense xarxa sobre la seva impol·luta gespa, després que l’organització de l’All England Tennis Club (ALTC) decidís fa un parell de mesos cancel·lar l’edició del 2020 per la pandèmia del coronavirus.

Els responsables de Wimbledon van optar per la suspensió abans que traslladar-lo a altres dates, com ha fet Roland Garros, per la dificultat de mantenir en bon estat les seves pistes d’herba però, especialment, per tenir coberta la cancel·lació del torneig amb una assegurança que cobria una pandèmia com la de la Covid-19. «És formidable poder beneficiar-se d’una assegurança així. Malgrat la suspensió, financerament nosaltres estem en una bona situació i el tennis britànic ha quedat protegit», ha explicat Richard Lewis, director executiu del torneig, que abandonarà el seu càrrec sense presenciar l’edició del 2020.

 

Lewis ha explicat, no obstant, que l’escut de l’assegurança «no és etern». Si Wimbledon es tornés a cancel·lar el pròxim any, ja no tindria possibilitat de salvar-se amb una assegurança. «En l’actualitat és impossible contractar una assegurança així. Quan vaig assumir el càrrec el 2012, hi havia indicis que les coses no eren assegurables a causa de malalties contagioses que ja havíem vist proliferar, com el SARS o la grip porcina», va explicar el màxim dirigent de Wimbledon.

Indemnització milionària

L’assegurança contractada per Wimbledon feia anys costava anualment gairebé dos milions d’euros, però gràcies a ella, la suspensió del torneig ha quedat coberta amb una indemnització de 114 milions d’euros. L’Obert dels EUA i Roland Garros, que no disposaven d’una pòlissa similar, podrien perdre fins a 250 milions d’euros si no es poguessin disputar aquesta temporada.

Notícies relacionades

Sally Bolton, que succeirà Lewis, ha dit aquest dilluns a la premsa britànica que Wimbledon està preparant ja l’edició del 2021 i està alerta amb el futur del tennis. «Analitzarem de prop el que fan en l’Obert dels Estats Units i Roland Garros aquest any, treballant amb les limitacions en les quals es troben i aprenent el que puguem.

La suspensió de Wimbledon és l’11a des de la seva creació, el 1877, i la primera des de la segona guerra mundial.