conseqüències del coronavirus

El canvi de dates del Roland Garros trenca el calendari tennístic

Els organitzadors de la Laver Cup mostren la seva sorpresa i asseguren que mantindran el torneig al setembre coincidint amb el Grand Slam francès

marcosl48563544 paris  france   june 09  a detailed view of the shoes of raf200317170737

marcosl48563544 paris france june 09 a detailed view of the shoes of raf200317170737 / Julian Finney

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Els organitzadors de la Laver Cup mantenen les dates del torneig organitzat per Roger Federer, aquest any a Boston del 25 al 27 de setembre, malgrat que Roland Garros ha traslladat la seva celebració del 20 de setembre al 4 d’octubre, segons va anunciar dimarts la Federació Francesa de Tennis, en una decisió ulilateral per salvar la celebració del Grand Slam davant de la plaga del coronavirus.

El canvi ha col·locat el Roland Garros una setmana després de la final de l’Obert dels Estats Units i durant les dates en què hi ha previst disputar els tornejos ATP a Metz, Sant Petersburg, Chengdu, Sofia i Zhuhai, així com de la WTA a Guangzhou, Seül, Tòquio i Wuhan.  Els organitzadors de la Laver Cup s’han mostrat sorpresos per la decisió de canviar el Roland Garros a causa del coronavirus. «Aquest anunci va ser una sorpresa per a nosaltres i els nostres socis: Tennis Austràlia, USTA i ATP. Planteja moltes preguntes i estem avaluant la situació», van dir en un comunicat.

«Decisió egoista i arrogant»

«En aquest moment, volem que els nostres aficionats, patrocinadors, personal, voluntaris, jugadors i la gran ciutat de Boston sàpiguen que tenim la intenció de celebrar la Laver Cup 2020 com està programada actualment». L’ATP Tour masculí, el WTA Tour femení i la Federació Internacional de Tennis encara no han respost públicament a la mesura, però els jugadors de tot el món s’han enfrontat a la falta de comunicació dels òrgans rectors del joc.

 

El canadenc Vasek Pospisil, membre del consell de jugadors de l’ATP, va criticar la decisió de la FFT com a «egoista» i «arrogant», mentre que alguns jugadors s’han mostrat enfadats a les xarxes socials per expressar el seu enuig per la decisió de Roland Garros.

Els organitzadors del torneig francès van prendre la decisió del canvi després de les mesures adoptades pel Govern francès i les autoritats sanitàries del seu país davant del coronavirus. Malgrat que Roland Grros tenia un marge de dos mesos abans d’obrir les portes, la situació impedia dur a terme a temps tota la transformació que aquest any es preparava amb la inauguració de la pista central coberta. Disputar el torneig en les dates previstes, si s’hagués pogut fer, posava en joc unes enormes pèrdues econòmiques. Roland Garros ha preferit el trasllat per protegir la inversió econòmica realitzada i assegurar els seus ingressos en l’edició del 2020.

Federer recomana rentar-se les mans en un vídeo de l’ATP

L’ATP aconsella rentar-se les mans com a mesura preventiva per evitar la propagació del Covid-19 amb un videomuntatge del tennista suís Roger Federer.

Quatre grans en tres mesos

Notícies relacionades

El canvi de dates, si el coronavirus ho permet, reunirà en poc més de tres mesos, del juliol al setembre, Wimbledon (del 29 de juliol al 12 de juny), els Jocs Olímpics de Tòquio (del 25 de juliol al 2 d’agost), l’Obert dels Estats Units (del 21 d’agost al 13 de setembre) i el Roland Garros (del 20 de setembre al 4 d’octubre). Una situació atípica i difícil de complir per als jugadors i jugadores, a més d’afectar un gran nombre de tornejos del circuit.

Rafael Nadal, campió del Roland Garros i els Estats Units el 2019, així com Novak Djokovic, número 1 mundial, Roger Federer, organitzador de la Laver Cup, de moment, no han donat cap valoració, ja que consideren que la federació francesa és qui té plena competència i autoritat per prendre aquesta decisió. El consell de jugadors de l’ATP, que presideix Djokovic, està en contacte amb els jugadors del circuit i la mateixa ATP, presidida des de fa uns mesos per l’extennista italià Andrea Gaudenzi, per analitzar la situació del coronavirus, que està regirant el circuit tennístic.