tennis

Barcelona presenta un cartell de luxe tot i estar pendent del coronavirus

Nadal, Thiem, Medvédev i Tsitsipas han confirmat la seva presència en l'edició d'aquest any

25 February 2020, Mexico, Acapulco: Spanish tennis player Rafael Nadal in action against compatriot Pablo Andujar during their round of 32 match at the Mexican Open tennis tournament in Acapulco. Photo: Francisco Estrada/NOTIMEX/dpa

25 February 2020, Mexico, Acapulco: Spanish tennis player Rafael Nadal in action against compatriot Pablo Andujar during their round of 32 match at the Mexican Open tennis tournament in Acapulco. Photo: Francisco Estrada/NOTIMEX/dpa / Francisco Estrada/NOTIMEX/dpa (Francisco Estrada/NOTIMEX/dpa)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal, número 2 mundial i 11 vegades campió del torneig; Dominic Thiem, defensor del títol i número 3;  Daniïl Medvédev, finalista de l’Obert dels Estats Units i número 5; Stefanos Tsitsipas, campió de l’últim Masters i número 7; Matteo Berrettini, número 8, i David Gofin, número 10, encapçalen la llista de 36 jugadors que han confirmat la seva presència al Barcelona Open Banc Sabadell.

A més d’aquests sis ‘top ten’ en la llista oficial de l’ATP tambié destaca la presència dels espanyols Roberto Bautista (12) i Pablo Carreño (25) junt amb l’italià  Fabio Fognini (11), l’argentí Diego Schwartzman (13), els russos Andrei Rublev (14) i Karen Khatxanov (15), el canadenc Denis Xapovalov (16) i el japonès Kei Nishikori, dues vegades campió del torneig, entre d’altres.

 

Els organitzadors del torneig, que es disputarà del 18 al 26 d’abril, han fet pública la llista que havien de donar aquest dimarts en la presentació oficial al Saló de Cent de Barcelona, però que va ser suspesa per l’ajuntament pels efectes del coronavirus. La possible suspensió de l’esdeveniment com ja ha succeït a Indian Wells, no s’ha plantejat de moment tot i que s’està a l’expectativa de les autoritats sanitàries davant de l’evolució del Covid-19, que ja ha afectat altres esdeveniments esportius que han sigut suspesos a Barcelona, com la marató, traslladada al mes d’octubre. La venda d’entrades es manté oberta, segons informen els responsables de l’esdeveniment.

L’ATP, a través d’un comunicat del seu president, l’extennista italià Andrea Gaudenzi, va lamentar la cancel·lació del Masters 1.000 d’Indian Wells, per culpa del coronavirus, però va assenyalar que no té previst, «de moment», modificar la resta del calendari de la temporada. En la nota oficial, Gaudenzi, explica que «diàriament s’està treballant sobre la situació de manera conjunta amb els jugadors i tornejos» i actuant d’acord a les «autoritats sanitàries locals».

Compensació als jugadors

La suspensió d’Indian Wells  afectarà esportivament els tennistes pels punts que es repartien en el torneig, 1.000 per al campió.  L’APT permetrà als jugadors sumar punts en altres tornejos (amb el límit de 18 puntuables de l’any) i no en posarà zero per no jugar Indian Wells.

L’organització del torneig d’Indian Wells pagarà a tots els jugadors inscrits 16.000 euros com si haguessin perdut en primera ronda i permet als jugadors entrenar a les seves pistes a més de pagar les despeses d’allotjament fins aquest dijous.

Igualment, els responsables de la WTA s’han mostrat cauts davant de la suspensió d’Indian Wells, primer Mandatory de l’any per al circuit femení. «Entenem que la situació s’ha pres en l’interès de la salut pública i de la seguretat, cosa que és màxima prioritat en aquest moment. Ara és massa aviat per especular què passarà en tornejos que venen a continuació», va assenyalar Steve Simon, president de la WTA.

Miami, optimista

Notícies relacionades

Miami, optimistaSuspès el torneig d’Indian Wells, el pròxim Masters 1.000 en situació d’alerta és el de Miami que s’ha de disputar del 25 de març al 6 d’abril. La decisió definitiva es prendrà en els pròxims dies sempre seguint les instruccions de les autoritats sanitàries locals, tot i que ahir els responsables del torneig eren optimistes quant a la seva celebració, i així ho anunciaven a les seves xarxes oficials.