tennis

Osaka serà el gran repte d'Espanya a la Copa Federació

zentauroepp52160881 cartagena  spain   february 06  naomi osaka of japan returns200206140956

zentauroepp52160881 cartagena spain february 06 naomi osaka of japan returns200206140956 / Quality Sport Images

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Naomi Osaka, exnúmero 1 mundial i campiona de l’Open dels Estats Units del 2018 i de l’Open d’Austràlia del 2019, és la gran carta que el Japó presentarà davant d’Espanya en l’eliminatòria del Grup Mundial de la Copa Federació que aquest divendres comença a La Manga (Múrcia) i en la qual està en joc una plaça per a la fase final del torneig que es disputarà del 14 al 19 d’abril a Budapest.

Sara Sorribes (78 mundial)  obrirà l’eliminatòria (12.00, TVE) davant de la tennista japonesa (número 10 mundial). En les dues anteriors ocasions que s’han enfrontat s’ha imposat Osaka, l’any passat al Mutua Open de Madrid (7-6, 3-6 i 6-0), jugat també sobre terra i, el 2017, a Wimbledon (6-3, 7-6).

El segon partit de l’eliminatòria enfrontarà a Carla Suárez (55 mundial) amb la japonesa Misaki Doi (86). Dissabte, la tennista canària es creuarà amb Osaka i Sorribes amb Doi. Si l’eliminatòria arribés a un empat es decidiria en el partit de dobles.

Absència de Muguruza

Per a Carla Suárez, que ha anunciat la seva retirada del tennis a final de temporada, aquesta podria ser l’última oportunitat de jugar la Copa Federació. «Espero tenir-ne una altra més el mes d’abril. Confio a poder superar el Japó», ha assegurat la tennista canària de 31 anys líder de l’equip espanyol després de la renúncia de Garbiñe Muguruza, fa tot just una setmana finalista de l’Open d’Austràlia i ara número 16 mundial.

Notícies relacionades

«La baixa de la Garbiñe és important per a l’equip, però està assumida. Espanya compta amb cinc jugadores implicades i que ho donaran tot», assegurava la capitana espanyola Anabel Medina.  A més de Suárez i Sorribes l’equip espanyol està format per Aliona Bolsova (111 mundial), Lara Arruabarrena (149) i Georgina García Pérez (263).

Espanya ha guanyat el Japó en les tres anteriors ocasions que s’han creuat a la Copa Federació, l’última l’any passat jugada en pista japonesa (2-3), però sense la participació d’Osaka  en l’equip i tampoc de Muguruza i Carla Suárez. «Tenir a una jugadora ‘top’ a l’equip ens el complica una mica més, però Osaka haurà de demostrar el seu nivell a la pista i nosaltres intentarem posar-l’hi el més difícil possible. Confio molt en totes les meves jugadores», deia aquests dies a La Manga, Anabel Medina

Les altres eliminatòries

A més de l’Espanya-Japó es jugaran set eliminatòries més per classificar-se per a la fase final de la Copa Federació al costat de França, actual campiona; Austràlia, finalista; la República Txeca, convidada i Hongria, equip amfitrió:

Temes:

Carla Suárez