les semifinals femenines

Muguruza reneix per entrar a la final d'Austràlia

La tennista hispanoveneçolana s'ha imposat amb rotunditat a la romanesa Simona Halep

muguruza

muguruza / WILLIAM WEST (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Després de dos anys d’absència en grans finals, des que va guanyar Wimbledon el 2017, Garbiñe Muguruza tornarà a lluitar per un títol de Grand Slam aquest dissabte a l’Open d’Austràlia després d’imposar-se a la romanesa Simona Halep per 7-6 (7-4) i 7-5. La tennista hispanoveneçolana, de 26 anys i número 32 mundial actualment, s’enfrontarà pel títol amb la nord-americana Sofia Kenin, que ha sorprès a l’altra semifinal al vèncer Ashleigh Barty, número 1 mundial actual, per 7-6 (8-6) i 7-5.

Muguruza, campiona també de Roland Garros el 2016 i número 1 mundial durant cinc setmanes el 2017, havia entrat en una crisi de joc les dues últimes temporades però a Melbourne ha renascut amb el seu millor tennis. Aquest dijous l’ha posat en joc a la Rod Laver Arena, a 38 graus de temperatura, per desfer-se de Halep, número 4 mundial, campiona actual de Wimbledon i finalista a Austràlia el 2018, que va caure a la final davant de la danesa Carolina Wozniacki

L’espanyola ha imposat un ritme molt fort des de la sortida. Jugant amb agressivitat, cops potents, recolzada en un gran servei que li ha permès decidir el partit a favor seu (10 ‘aces’, 71% de primers serveis i 39 cops guanyadors). Muguruza s’ha avançat en el primer set 5-3, però Halep ha reaccionat per forçar el ‘tie-break’ en el qual ha deixat escapar quatre boles de set. Desesperada, ha destrossat la raqueta.

En la segona mànega, la tennista romanesa ha agafat un avantatge de 5-3, però, novament, en el moment de decidir s’ha encallat i Muguruza ha aconseguit guanyar els cinc jocs seguits per passar a la final d’Austràlia.

«Lluitar cada punt»

Notícies relacionades

En el segon ‘match ball’, Muguruza ha aconseguit el seu objectiu per tancar el puny amb un «¡Som-hi!» girant-se cap a la seva llotja, en la qual hi havia Conchita Martínez, un altre cop la seva entrenadora –amb ella va conquerir Wimbledon, que a Austràlia va ser l’última finalista espanyola en arribar a una final el 1998, quan va perdre amb Martina Hingis. Abans havia arribat també a la final Arantxa Sánchez el 1994 (va caure amb Steffi Graf i el 1995 (va perdre amb Mary Pierce) . «Ha sigut un partit dur i estic molt contenta d’haver-lo superat. He aguantat i he lluitat en cada punt i aquesta ha sigut la clau de la meva victòria», recalcava la hispanoveneçolana.

Muguruza ha anat de menys a més en el torneig i després de superar un virus gripal s’ha mostrat motivada i preparada per al seu repte de tornar al màxim nivell. A la final l’espera una tennista, desconeguda per al gran públic, Sofia Kenin, de 21 anys i número 14 mundial, nascuda a Moscou però formada i nacionalitzada als Estats Units.  Una tennista que davant de Barty ha imposat un ritme trepidant de joc, molt valent, per arribar a la final per primera vegada en un Grand Slam.