posada a punt

Nadal, preparat per al seu debut

El tennista mallorquí debuta en el primer Grand Slam de l'any davant del bolivià Dellien i Federer passa ronda sense problemes

nadal-entreno

nadal-entreno / WILLIAM WEST (AFP)

2
Es llegeix en minuts

Després de la pol·lució que amenaçava l’Obert d’Austràlia la setmana passada, l’estrena de la 108a edició del torneig aquest dilluns s’ha vist complicada per la pluja. No els ha importat, als organitzadors. Era aigua beneita caiguda del cel per a tota la ciutat de Melbourne, que tornava a tenir un aire respirable per als seus ciutadans, després de dies de contaminació pels incendis que han assolat el país i han provocat la mort de 29 persones fins ara i la crema de 10 milions d’hectàrees de bosc.

La pluja ha obligat a suspendre 32 partits que es jugaven a les pistes exteriors de Melbourne Park, però no els programats a les tres pistes cobertes del recinte. Allà els favorits no han perdut el temps i gairebé tots han passat a segona ronda amb gran facilitat.

Roger Federer, que feia 67 dies que no jugava un partit oficial (des de la Copa Masters al novembre), no ha tingut problemes en el seu debut a la Rod Laver Arena per desfer-se del nord-americà Steve Johnson (6-3, 6-2, 6-3). En un tres i no res. En poc més d’una hora ha resolt el partit i els dubtes que podia tenir després de tant temps sense jugar.

«Expectatives baixes»

L’exnúmero 1 mundial i campió del torneig en sis ocasions, l’última el 2018, ha admès que arriba a Melbourne amb «expectatives baixes». «No he jugat partits des de fa dos mesos, així que, per mi, aquestes primeres rondes seran bàsiques per saber les meves opcions reals», ha valorat el suís, de 38 anys, que reconeixia tenir el sentiment de «ser al marge» en el duel entre els dos grans favorits, Novak Djokovic i Rafael Nadal.  

Nadal s’ha entrenat durant el matí d’aquest dilluns en una de les pistes exteriors de Melbourne Park, abans que arrenqués la intensa pluja, on va compartir pista amb els membres del seu equip Carles Moyà i Bartolomeu Salvà, a falta d’un dia del seu debut a l’Obert d’Austràlia davant del bolivià Hugo Dellien (73 mundial), previst per a no abans de les 03.30 del matí d’aquest dimarts a la pista central Rod Laver Arena.

Per la seva part, el tennista canari Roberto Carballés no va poder amb el lituà Ricardas Berankis en la primera ronda de l’Obert d’Austràlia i va caure per un clar 6-4, 6-2 i 6-2 en un partit que no va arribar a les dues hores de durada. Mentre que el partit que enfrontava Roberto Bautista i Feliciano López ha sigut suspès per la pluja amb avantatge per al tennista castellonenc per 6-2 i 1-2.

Notícies relacionades

Resultats de la primera jornada de l’Obert d’Austràlia.

Derrota de Venus Williams i triomf de Badosa

La jove tennista nord-americana de 15 anys Coco Gauff va repetir victòria en primera ronda d’un Grand Slam a l’imposar-se a la mateixa rival en el passat Wimbledon, davant del seu compatriota Venus Williams per 7-6 (5) i 6-3.