Djokovic lidera Sèrbia en la conquesta de l'ATP Cup contra Espanya

El tennista serbi que va guanyar Nadal també ha donat el punt definitiu de dobles contra Feliciano López i Carreño

jmexposito51707777 tennis   atp cup   ken rosewall arena  sydney  australia   j200112215226

jmexposito51707777 tennis atp cup ken rosewall arena sydney australia j200112215226 / Edgar Su

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

La primera ATP Cup és per a Sèrbia  gràcies a un excepcional Novak Djokovic que ha vençut Rafael Nadal i després ha liderat la victòria en el decisiu partit de dobles amb Viktor Troicki per imposar-se a Feliciano López i Pablo Carreño per 6-3 i 6-4. Espanya, sense Nadal en el doble, no ha pogut aconseguir el doblet a què aspirava després de guanyar fa dos mesos la Copa Davis a Madrid.

El primer duel de la temporada entre Djokovic i Nadal se l’ha emportat el tennista serbi que s’ha apuntat la seva 29a victòria davant del mallorquí per 6-2 i 7-6 (7-4) i, seguidament, ha rematat la seva actuació en el doble que, inesperadament, Nadal ha renunciat jugar perquè se sentia «baix d’energia» després de l’esforç físic dels tres últims dies amb partits intensos davant del belga David Goffin, amb qui va perdre; l’australià Alex de Miñaur, a qui va haver de remuntar un set, i finalment davant Djokovic.

Per a Nadal i la resta de l’equip, Feliciano López i Carreño oferien prou confiança per afrontar el partit que decidia el títol. Un partit de dobles especial en aquesta nova competició a la qual quan s’arriba a l’empat 40-40 es juga un punt d’or en el qual el restador decideix on ha de treure el guanyador. I si hi ha un empat a un set, el tercer es decideix en un ‘super tie-break’ al millor de 10 punts.

Djokovic ha cedit el seu servei en el primer joc amb un punt d’or, però després de recuperar aquest ‘break’ ha dirigit la victòria de Sèrbia de forma implacable guanyant set jocs seguits sense que Feliciano López i Carreño trobessin escletxes per evitar-ho. «És una gran victòria. Em sento molt feliç de compartir un èxit així, no oblidaré aquest dia», ha dit amb llàgrimes als ulls Djokovic en l’entrega de premis d’aquesta nova competició que va néixer sota la seva tutela, com a president del consell i jugadors de l’ATP, i que és el contrapunt a la reformada Copa Davis de Gerard Piqué.

L’ATP Cup ha sigut un èxit per la presència dels millors ‘top ten’, a excepció de Roger Federer que va renunciar, així com el format utilitzat amb tres seus a Perth, Brisbane i Sydney, amb els seus estadi plens cada dia, cosa que no es va poder aconseguir a la Copa Davis a Madrid, on Djokovic i Nadal també van participar. Els dos tennistes s’han mostrat partidaris que la Federació Internacional de Tennis (ITF) i l’ATP arribin a un acord per unificar les dues competicions. «No és lògic que tinguem dues Copes del Món, o com vulgueu anomenar-les, amb tot just sis setmanes de diferència», han valorat.

750 punts per al rànquing

L’actual número dos mundial ha sigut impecable en tota la competició en la qual ha guanyat tots els seus partits. Sis en individuals amb rivals directes com el rus Daniil Medvedev i Nadal, a més de dos dobles. En total vuit victòries que li donen una injecció de moral de cara a l’Open d’Austràlia que començarà el 20 de gener a Melbourne i on defensa el títol.

Notícies relacionades

A més, per aquestes sis victòries en individuals a l’ATP Cup, Djokovic s’emporta 750 punts per acostar-se a Nadal en la lluita pel número 1 mundial que l’any passat va cedir a l’espanyol. Ara només els separen 520 punts.

Donació per a Austràlia

En l’entrega de premis l’ATP Cup va anunciar que els jugadors havien donat 500.000 dòlars per a la campanya d’ajuda a Austràlia després dels incendis que en els últims tres mesos han fuetejat el país amb la mort de 25 persones, més de 2.000 cases cremades i la desaparició d’una important massa forestal i espècies úniques. Un desastre ecològic que ha tingut en suspens els australians i el món.