la revelació de l'ATP Cup

¿Qui és Álex de Miñaur, el nou ídol australià d'origen espanyol?

El jove jugador, de 20 anys, està resultant clau en l'equip amfitrió a l'ATP Cup

minaur

minaur / WILLIAM WEST (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Álex de Miñaur està sent el gran al·licient en l’ATP Cup que es disputa a Austràlia. El partit de dobles, que va guanyar a la Gran Bretanya junt amb Nick Kyrgios va ser determinant perquè la seva selecció es classifiqués per a les semifinals del torneig en què espera l’Espanya de Rafael Nadal, amb qui ja es va enfrontar i va perdre a Wimbledon 2018. De fet, Miñaur és un tennista australià que hauria pogut ser espanyol, ja que és de pare uruguaià i mare espanyola. Es va establir a Alacant fa sis anys abans de tornar a Austràlia, on la federació el va acollir, el va ajudar econòmicament i el va dirigir de la mà de l’ex número 1, Lleyton Hewitt.

De Miñaur va començar a jugar a tennis al Club Atlètic Montemar, on va estar dos anys, fins que els seus pares, collats econòmicament i desmotivats per la falta de recolzament al seu fill, van optar per marxar el 2011, per reiniciar una nova vida. Després d’aquests dos anys va marxar, incloent-hi quan va començar a competir, al club 40/15 de Mutxamel, amb Adolfo Gutiérrez, el seu actual entrenador. Gutiérrez segueix amb ell. Tots dos estan junts des que Miñaur tenia vuit anys.

Admirador de Federer

Notícies relacionades

L’ex número 1 mundial de dobles i tècnic de la federació australiana, Todd Woodbridge, va ser qui va recomanar De Miñaur després de veure’l al Roland Garros.  Avui, aquest jove tennista, d’1,80 metres, que es declara admirador de Roger Federer, ja ha aconseguit tres victòries en el circuit a l’imposar-se l’any passat en els tornejos de Sydney, Atlanta i Zhuhai (Xina).  

«És bo, jove i perillós. Així que caldrà anar amb compte. És un bon desafiament per a mi», va dir Nadal abans d’enfrontar-se a De Miñaur a Wimbledon 2018, on el mallorquí el va guanyar en tercera ronda per 6-1, 6-2 i 6-4.