Federer tomba Djokovic i li dona el número 1 a Nadal

rpaniagua50905433 tennis   atp finals   the o2  london  britain   november 14 191114221237

rpaniagua50905433 tennis atp finals the o2 london britain november 14 191114221237 / TOBY MELVILLE

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

 Roger Federer li ha posat a la mà el número 1 a Rafael Nadal amb una contundent victòria contra Novak Djokovic per 6-4 i 6-3. El tennista mallorquí no haurà d’esperar al final del torneig per confirmar per cinquena vegada en la seva carrera acabar l’any com a número 1. Aquest divendres l’única preocupació de Nadal serà guanyarStefanos Tsitsipas per classificar-se per a les semifinals de la Copa Masters. Als seus 38 anys, Federer, que havia perdut en el seu debut contra Mateo Berretini, ha donat una lliçó. 

La venjança és un plat que se serveix fred. I Federer va venjar-se bé davant de Djokovic de l’última ocasió que es van enfrontar a la final de Wimbledon. Llavors el tennista serbi li va arrabassar el títol de la mà en un cinquè set que es va decidir en el ‘tie-break’ per primera vegada en la història del torneig (14-12) i en què Federer va deixar escapar dos ‘match ball’ amb 8-7 en el cinquè set i servei en el seu poder.

«Des d’aleshores ha passat molta aigua per sota del pont», havia dit Federer sobre el partit quan el sorteig el va aparellar al mateix grup de Djokovic. «M’agrada tornar a jugar contra ell. És una altra oportunitat. Això no és Wimbledon. Som aquí per a una altra cosa», va afirmar. I aquest dijous ho ha demostrat davant de 18.000 aficionats que atapeïen les grades del O2 Arena de Londres.

Monòleg del suís

Notícies relacionades

Des del primer set les coses no han començat bé per a Djokovic. El tennista serbi ha cedit la seva sacada molt ràpida (2-1) i Federer, recolzat en la seva sacada (8 ‘aces’ i 83% de primers serveis), no ha deixat escapar l’ocasió per apuntar-se la mànega. El suís no només ha donat una lliçó des del punt de servei sinó que s’ha mostrat impecable amb el seu joc en pista (8 cops guanyadors i un sol error no forçat) a què Djokovic no sabia com frenar.

El monòleg de Federer va continuar a la segona mànega. Djokovic va poder tallar-lo al quart joc, en què va disposar del primer ‘break point’ després d’una hora. Se li va escapar i en el següent Federer l’hi va trencar a ell (3-2).  Un avantatge que el suís ja no va deixar escapar per apuntar-se la victòria en 1 hora i 13 minuts. Federer estarà per 16a vegada en la penúltima ronda d’un torneig que ha guanyat en sis ocasions. El seu pròxim rival podria ser Rafael Nadal.