MASTERS 1.000 DEL CANADÀ

Nadal reapareix a Mont-real amb una treballada victòria

El número 2 mundial comença la defensa del títol canadenc derrotant el britànic Daniel Evans (7-6, 6-4)

zentauroepp49360972 nadal190807224354

zentauroepp49360972 nadal190807224354 / Minas Panagiotakis

1
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal ha retornat al circuit amb una victòria en el seu debut en el Masters 1.000 del Canadà davant del britànic Daniel Evans per 7-6 (8-6) i 6-4. No ha sigut un debut fàcil: davant un rival contra qui no havia jugat abans –és el número 53 mundial– que en primera ronda havia eliminat l’australià Alex de Miñaur (7-5, 6-4).

Nadal ha començat fred i ha cedit d’entrada el seu servei, la qual cosa l’ha obligat a anar a remolc al marcador (1-3) fins a fer el 'break' a Evans en el cinquè joc, després d’una primera aturada per la pluja que ha durat sis minuts, amb els dos tennistes esperant asseguts a la pista.

Interrupcions per la pluja

En la represa, el mallorquí ha recuperat el comandament tot i que amb 5-4, ha deixat escapar dos 'sets balls', abans que la pluja obligués a suspendre de nou mitja hora el partit amb 6-5 i 0-15 per a Nadal.

En la tornada a la pista Evans ha forçat un 'tie-break' en el qual ha deixat escapar un avantatge de 5-2 i dos 'set balls'. Nadal, sense jugar bé, ha salvat la situació i ha capgiratel marcador, per apuntar-se la mànega després d’1 hora i 10 minuts.

A la segona mànega Nadal ha trencat d’entrada (2-0) abans que la pluja obligués a suspendre el partit per tercera vegada. L’aturada per les tempesta ha durat 2 hores i 40 minuts. En la represa Nadal ha deixat escapar un 'break point' per avançar-se 4-1, ha cedit la seva sacada (3-3) però ha recuperat el comandament per fer el 'break' a Evans (4-3) i prendre l’avantatge definitiu per accedir alsvuitens de final, on s’enfrontarà a l’argentí Guido Pella, que s’ha imposat aquest dimarts al moldau Radu Albot.

Bons records

Nadal ha sumat la 38 victòria de la temporada en un torneig on va guanyar el seu primer títol en pistes dures fa 15 anys i que ha , des d’aleshores, en quatre ocasions (2005, 2008, 2013 i 2018). Nadal tornava a competir després de perdre les semifinals de Wimbledon davant de Federer, ja fa gairebé un mes.

A Mont-real, on han renunciat a jugar Novak Djokovic i Roger, Nadal defensa el títol i 1.000 punts per seguir la lluita pel número 1 amb el tennista serbi i el suís. Nadal necessitaria arribar almenys a la final per seguir com a número 2.