VICTÒRIES ESPANYOLES

Bautista i Verdasco es colen en la setmana gran de Wimbledon

El tennista castellonenc passa a vuitens després d'eliminar Khatxanov i el madrileny a Fabbiano

jdomenech48947155 spain s roberto bautista agut celebrates after beating russi190705163038

jdomenech48947155 spain s roberto bautista agut celebrates after beating russi190705163038 / Tim Ireland

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Roberto Bautista ha obert la porta de la setmana gran de Wimbledon amb una clara victòria davant del rus Karen Khatxanov pot 6-3, 7-6 (7-3) i 6-1. El tennista castellonenc, de 30 anys i número 22 mundial, s’ha mostrat molt competitiu i segur per imposar-se a un rival de cops poderosos que en l’anterior ronda havia eliminat Feliciano López en un dur duel de cinc sets.

El tennista espanyol ha trencat el servei de Khatxanov de sortida (2-0) i ha mantingut l’avantatge fins a apuntar-se el primer set en mitja hora. Bautista ha estat molt sòlid i segur des del fons de la pista davant d’un Khatxanov que no trobava manera de superar la paret humana que li tornava totes les pilotes des de l’altre costat de la xarxa. El tennista rus, número 9 mundial, semblava que recuperava les seves millors sensacions en la segona màniga en la qual, gràcies al seu servei, va mantenir la igualtat fins a forçar el tie-break, però Bautista se li va avançar ràpidament (5-1) i se’l va apuntar també.

Caiguda i ensurt

En la tercera màniga es va mantenir el guió malgrat un ensurt de Bautista en què va relliscar i es va colpejar el còccix i la nina esquerra en una caiguda aparatosa. Però després de ser atès pel metge, el castellonenc va mantenir el ritme i seguretat (només 11 errors no forçats en tot el partit) per prendre avantatge de 3-1 i certificar la seva victòria després d’una hora i 53 minuts, en el primer match ball. La quarta victòria sobre Khatxanov dels sis enfrontaments que han tingut en el circuit.

Per tercera vegada el tennista castellonenc estarà entre els últims 16 aspirants al títol. Ho va aconseguir per primer cop el 2015 (va caure davant de Roger Federer) i per última vegada el 2017 (va perdre amb Marin Cilic). En aquesta ocasió el seu rival dilluns serà el francès Benoit Paire, que es va imposar al txec Jiri Vesely per 5-7, 7-6 (7-5), 6-3 i 7-6 (7-2).

També ha aprofitat l’oportunitat Fernando Verdasco, que s’ha imposat a l’italià Thomas Fabbiano per 6-4, 7-6 (7-1) i 6-4. Serà la cinquena ocasió que el veterà tennista espanyol entrarà a la ronda de vuitens a Wimbledon, on la seva millor classificació van ser els quarts de final el 2013 que va perdre davant d’Andy Murray, que va ser el campió del torneig. Des d’aleshores no havia tornat a estar entre els 16 candidats al títol. Verdasco no ha tingut gaires problemes per imposar-se a Fabbiano (89 al mundial), que va sorprendre al seu debut en el torneig eliminant el grec Stefanos Tsitsipas i, posteriorment, l croat Ivo Karlovic.  A vuitens de final Verdasco s’enfrontarà al vencedor del partit entre el rus Daniel Medvedev i el belga David Goffin.

Notícies relacionades

Avui buscaran també la seva classificació per a la setmana gran de Wimbledon Rafael Nadal, davant del francès Jo-Wilfried Tsonga (segon torn de la central, no abans de les 16.00 hores) i Carla Suárez (12.00 hores) amb la nord-americana Lauren Davis.

Els resultats i el programa dels partits al web oficial de Wimbledon