SORPRESA INESPERADA

Muguruza diu adeu en el seu debut a Wimbledon

jdomenech48900279 spain s garbine muguruza returns the ball to brazil s beatri190702175346

jdomenech48900279 spain s garbine muguruza returns the ball to brazil s beatri190702175346 / ADRIAN DENNIS

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Campiona el 2017, finalista el 2015, Garbiñe Muguruza s’ha acomiadat del torneig al perdre contra la brasilera Beatriz Haddad Maia per 6-4 i 6-4. Un cop inesperat per a la tennista hispanoveneçolana, que buscava retrobar les seves millors sensacions en un escenari en el qual no perdia en primera ronda des del 2014, en la seva segona participació. Amb una doble falta final, Muguruza va dir adeu a les seves il·lusions a l’All England Tennis Club

La hispanoveneçolana ha començat amb un ‘break’ (2-0) a favor que li havia de permetre la tranquil·litat necessària per afrontar el debut, sempre complicat, a Wimbledon. Però Muguruza ha desaprofitat aquest avantatge que Haddad Mai ha contrarestat guanyant tres jocs seguits i tornant els nervis i la inseguretat a la seva rival. La tennista brasilera (121a mundial), que venia de jugar la prèvia del torneig, es mostrava molt més segura des del fons de la pista i amb el seu servei fins a aconseguir un segon ‘break’ decisiu per apuntar-se el primer set, després que Muguruza cedís el ‘break point’ amb una doble falta.

Falta de ritme

A la llotja Anabel Medina, capitana de la Copa Federació, intentava animar Muguruza convidant-la que fos més agressiva, mentre el seu entrenador Sam Sumyk no amagava una certa preocupació. Abans de començar el torneig el tècnic francès deia que Muguruza "està en el bon camí, colpejant la bola bé, però ara s’ha de competir".  I això, trobar el ritme del partit, sentir-se còmoda amb els seus cops, era el que li faltava a Muguruza que, en aquesta temporada no té resultats i ha caigut al lloc 27 mundial, quan fa dos anys va arribar a estar en el número u. 

Muguruza ha intentat ser més agressiva en el segon set, però també ha estat massa ansiosa per desbordar Haddad, que ha mantingut el seu servei fins a donar la sorpresa. Muguruza ha malgastat dos ‘break points’ en el setè joc i, tot i que en el següent ha salvat un 0-40, això no li ha servit per tranquil·litzar-se; al contrari, ha perdut els dos següents jocs i el partit. 

Cara i creu, de Suárez i Badosa

Notícies relacionades

Les altres dues representants espanyoles que debutaven en el torneig han tingut diferent fortuna. Carla Suárez s’ha classificat per a la segona ronda a l’imposar-se a la veterana tennista australiana Samantha Stosur per 6-2 i 7-5, mentre que la catalana Paula Badosa, classificada de la fase prèvia, no ha pogut passar la primera ronda al perdre davant la russa Vavara Flick per 6-4 i 6-2, també classificada de la prèvia.  

Carla Suárez es queda com a única repesentant espanyola en el quadro femení i aquest dijous s’enfrontarà en segona ronda a la vencedora del duel entre la russa Maria Xaràpova i la francesa Pauline Parmentier.