RIVAL PER AL NÚMERO 2 MUNDIAL

Kyrgios espera Nadal en la segona ronda de Wimbledon

L'anàrquic tennista australià supera el seu compatriota Thompson en cinc sets

rpaniagua48899143 wimbledon  united kingdom   02 07 2019   nick kyrgios of aus190702160201

rpaniagua48899143 wimbledon united kingdom 02 07 2019 nick kyrgios of aus190702160201 / NIC BOTHMA

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal ja sap que Nick Kyrgios serà el seu rival en la segona ronda de Wimbledon si aquest dimarts guanya el japonès Yuichi Sugita. El tennista australià va superar el seu compatriota Jordan Thompson en un partit al límit dels cinc sets que es va apuntar per 7-6, 3-6, 7-6, 0-6 i 6-1.

Sobre el tapet verd de la pista número 3, Kyrgios, capaç del  millor i el pitjor en un mateix punt (va cometre fins a 52 errors no forçats), s’ha apuntat una victòria en un partit en el qual ha flirtejat amb la derrota des de l’inici i en el qual ha cedit, sense lluitar, el quart set amb un ‘rosco’, com si no li importés gens. Comportament ‘made in Kyrgios'.

 Tres derrotes

L’australià feia broma amb els espectadors, es jugava punts de ruptura amb deixades o ‘willys’ impossibles i es passejava indiferent per la pista com en un entrenament, això sí, alternant també cops de màxima qualitat amb els quals ha aconseguit 62 cops guanyadors i 23 ‘aces’,  en les 3 hores i 21 minuts de partit.

El joc anàrquic de Kyrgios el coneix perfectament Nadal, que ha perdut tres partits dels sis que ha jugat fins al moment amb l’australià, l’últim a la final d’Acapulco  d’aquest any (3-6, 7-6, 7-6) i també a Wimbledon, el 2014, quan va caure a vuitens (7-6, 5-7, 7-6, 6-3) davant d’un jugador llavors desconegut, però amb un potencial de tennis brutal que augurava les màximes expectatives. Cinc anys després Kyrgios s’ha donat a conèixer més per les seves excentricitats que pels seus títols. A Acapulco, Kyrgios va arribar a dir que havia jugat tots els seus partits borratxo i a la final davant de Nadal li va fer una sacada de cullera jugant amb una actitud que el número 2 mundial va considerar "una falta de respecte al públic i a ell mateix". Després de conèixer el sorteig que podia enfrontar-los en segona ronda, Nadal va optar per no parlar d’aquest partit ni de Kyrgios.

Thiem, eliminat

Notícies relacionades

Qui ja no serà una preocupació per a Nadal serà l’austríac Dominic Thiem, número quatre mundial i doble finalista de Roland Garros, que ha sigut eliminat en el seu debut per part del nord-americà Sam Querrey per 6-7 (4-7), 7-6 (7-1), 6-3 i 6-0. Thiem anava per la part baixa del quadro i era un possible rival del tennista mallorquí en els quarts de final. El tennista austríac ha anat de més a menys en el partit davant d’un Querrey (65 mundial), especialista en herba, que l’ha acabat desbordant en els dos últims sets amb el seu poderós i efectiu servei (22 'aces’ i un 90% de punts guanyats amb la primera sacada). 

Tots els resultats i programa del torneig a la web de Wimbledon