SORPRESA A WIMBLEDON

La jove de quinze anys 'Coco' Gauff elimina Venus Williams

La tennista nord-americana s'ha imposat a la seva veterana compatriota de 39 anys per un doble 6-4

marcosl48890957 tennis   wimbledon   all england lawn tennis and croquet clu190701203922

marcosl48890957 tennis wimbledon all england lawn tennis and croquet clu190701203922 / CARL RECINE

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Es diu Cori ‘Coco’ Gauff. Va néixer a Atlanta fa 15 anys, tot i que que resideix a Florida, i es va graduar a Wimbledon eliminant en la primera ronda del torneig Venus Williams (6-4, 6-4), la cinc vegades campiona del torneig que, als seus 39 anys, no va poder frenar aquesta nena amb una llarga trena que tenia a l’altre costat de la xarxa. Una tennista que va començar a jugar a tennis perquè l’havia vist a ella i a la seva germana Serena per la televisió. “Elles són la raó per la qual volia comprar una raqueta de tennis”, va explicar a Londres.

Gauff (301 mundial) es va guanyar el dret d’estar davant de Venus Williams després de superar la setmana anterior la prèvia del torneig cedint només 14 jocs en tres partits, i es va convertir en la tennista més jove que ho aconseguia en 51 anys. “És fantàstic, no sabia els rècords que he trencat. Els meus pares em diuen que apunti tan alt com vulgui”, deia la jove tennista.

I sembla que està disposada a fer-ho. Sense res a perdre la jove nord-americana va mostrar una actitud de veterana davant d’una Venus Williams que, sens dubte, hauria preferit qualsevol rival de les 127 restants del quadro, abans d’haver de jugar aquesta batalla generacional entre la més jove i la més veterana del torneig.

“És una competidora extraordinària. Té físic molt atlètic, ambició i moltes ganes de treballar, una cosa que no volen tots”, assegura Patrick Mouratoglou, entrenador de Serena Williams, però que ha tingut Gauff en la seva acadèmia de tennis en diverses ocasions per millorar diferents aspectes. 

Fitxada per Federer

Als seus 15 anys Gauff és un diamant en brut que ha aconseguit contractes amb New Balance i Barrilla que li donen ja un milió de dòlars anuals. L’agència de talents de Roger Federer Team8 s’encarrega de representar-la i el tennista suís destacava el seu gran talent després de conèixer la seva classificació per a Wimbledon. “És, sens dubte, una de les històries del torneig. Té un gran talent i caràcter”, valorava el vuit vegades campió de Wimbledon.

Notícies relacionades

 Gauff té un ADN esportiu. El seu pare i entrenador, Corei, va ser jugador de bàsquet i la seva mare Candy era una notable atleta universitària.  Ahir els dos no podien ocultar la seva emoció a la llotja de la tennista veient-la plorar d’alegria després de guanyar Venus Williams. La victòria de Gauff va deixar a l’ombra l’altra gran sorpresa del torneig femení amb l’eliminació de la japonesa Naomi Osaka, número 2 mundial i guanyadora de l’Obert dels EUA de l’any passat i de l’Obert d’Austràlia al febrer. La tennista kazakh Yulia Putintseva (7-6, 6-2). 

La castellonenca Sara Soribes tampoc ha pogut superar la primera ronda al veure’s obligada a abandonar en el seu partit davant de Carolina Wozniacki amb 5-4 en el primer set per un problema muscular a l’espatlla. Avui debutaran en el torn Garbiñe Muguruza davant de la brasilera Beatriz Haddad MaiaCarla Suárez davant de l’australiana Samatha Stosur i la debutant Paula Badosa davant de la russa Varvara Flitz