ÈXIT EN L'HERBA

Feliciano López venç a Queen's amb gairebé 38 anys

El tennista toledà es va imposar a la final del torneig londinenc al francès Simon

rpaniagua48765596 spain s feliciano lopez kisses the winner s trophy after his190623183227

rpaniagua48765596 spain s feliciano lopez kisses the winner s trophy after his190623183227 / DANIEL LEAL-OLIVAS

2
Es llegeix en minuts

Feliciano López va aconseguir aquest diumenge el títol al torneig de Queen’s al derrotar el francès Gilles Simon per 6-2, 6-7 (4) i 7-6 (2) i es va convertir en el primer espanyol en conquerir aquest trofeu dues vegades. A Halle, mentrestant, Roger Federer es va coronar per desena vegada al vèncer a Goffin a la final (7-6-6-1).

López, que farà  38 anys al setembre, ja va guanyar en aquestes pistes l’any 2017, quan va derrotar el croat Marin Cilic a la final, i a un pas es va quedar també el 2014, quan va cedir en una dramàtica final davant del búlgar Grigor Dimitrov malgrat tenir un punt de campionat.

Sacada i volea

Feliciano arribava a la final amb el títol de favorit, ja que manejava un balanç de cinc victòries i quatre derrotes contra Simon, el seu rival. D’aquests cinc triomfs, tots van arribar sobre herba i fins i tot un d’ells en una final, lad’Eastbourne  2013.

La sacada i volea i l’adaptació de Feliciano a la superfície verda li concedien un avantatge sobre un rival que es troba molt més còmode al fons de la pista i que ja en semifinals va deixar intercanvis de fins a 49 cops.

A la pista hi havia dos estils contraposats i marcats a pel moment físic. Simon va necessitar quatre partits a tres sets i tots superiors a les dues hores per arribar a la final. Feliciano estava involucrat en el doble i aquest dissabte va disputar tres trobades sense parar, totes saldades amb triomf.

Inici demolidor

Davant el dubte de qui estaria millor, el toledà va guanyar. Va atacar els segons serveis i va guanyar el gal en allò que se li dona millor, quedant-se amb els intercanvis i demostrant fortalesa en el servei.

El tennista espanyol, que va participar en el torneig amb una ‘wild card’, va exhibir el seu talent

Una arrencada demolidora de 5-1 va deixar el set sentenciat per a un Feliciano que només ha cedit onze partits en la seva carrera en herba després de quedar-se amb el primer parcial.

El francès semblava que reaccionava quan va trencar per primera vegada la sacada de López en l’arrencada de la segona màniga, però una ràpida contestació de l’espanyol va tornar la igualtat a la contesa i el set es va decidir en un desempat que va caure del costat del francès.  

Mig milió d’euros

Notícies relacionades

També es va arribar a la mort sobtada en el set definitiu. Abans, Feli disposava d’una bola de partit en el 12è joc. No es va ensorrar: va tirar endavant el desempat i va aconseguir el seu segon trofeu a Queen’s després de dues hores i 48 minuts de lluita.

Amb el títol, Feliciano no només s’embossa gairebé mig milió d’euros, sinó també 500 punts que li permeten escalar fins al lloc 53 del món, 60 posicions per sobre d’on va començar la setmana. Un botí que, de segur, li permetrà continuar competint la temporada que ve.