EL TORNEIG DE ROLAND GARROS

Djokovic segueix el ritme de Nadal

Bautista també passa a la tercera ronda i Verdasco cau eliminat

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 30, 2019. Serbia’s Novak Djokovic celebrates after winning his second round match against Switzerland’s Henri Laaksonen. REUTERS/Benoit Tessier

Tennis - French Open - Roland Garros, Paris, France - May 30, 2019. Serbia’s Novak Djokovic celebrates after winning his second round match against Switzerland’s Henri Laaksonen. REUTERS/Benoit Tessier / BENOIT TESSIER (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

En la línia de Rafael NadalNovak Djokovic tampoc perd el temps a Roland Garros. El número 1 mundial ha accedit a la tercera ronda del torneig amb una còmoda victòria per 6-1, 6-4 i 6-3 davant el suís Henri Laaksonen (número 104 mundial). El número 1 mundial ha arribat a París amb una "ambició molt alta", segons ell mateix ha dit, per conquerir per segona vegada el títol i el 'Nole Slam', com s’ha batejat la seva victòria seguida en els quatre grans com ja va fer a cavall de les temporades 2015 i 2016. Djokovic va guanyar l’any passat a Wimbledon i a l’Open dels Estats Units i a començaments de l’any es va apuntar el triomf a l’Open d’Austràlia derrotant Nadal en la final. 

El tennista serbi no ha tingut gaires problemes per apuntar-se la victòria en tot només 1 hora i 33 minuts a la pista Suzanne Lenglen davant el número 3 suís darrere Roger Federer i Stan Wawrinka, habitual en la Copa Davis amb el seu país per les absències dels seus compatriotes, però que als seus 27 anys debutava en el torneig. 

Un espectador de luxe

Djokovics’ha mostrat satisfet per haver resolt amb rapidesa i solidesa el partit de cara a pròximes dures batalles en una zona del quadro en què es troba el tercer gran candidat al títol, l’austríac Dominic Thiem, que ha passat moltes més angúnies per guanyar el kazakh Alexander Bublik (91è mundial), a qui ha derrotat per 6-3, 6-7 (8), 6-3 i 7-5. “He estat intens i equilibrat”, valorava després del partit, satisfet pel resultat, però més per la presència del seu fill gran Stefan a la llotja. “És la primera vegada que el meu fill està veient un partit sencer meu. Estic emocionat i content perquè ha aguantat”, ha explicat.

El número 1 mundial s’enfrontarà en la tercera ronda a un altre jugador de la fase prèvia, l’italià Salvatore Caruso (147è mundial), que en primera ronda va eliminar el mallorquí Jaume Munar, i en segona, el veterà francès Gilles Simon. Tampoc ha tingut problemes per superar la segona ronda l’alemany Alexander Zverev, cinquè favorit, que s’ha imposat al suec Mikael Ymer (148è mundial) i jugador també de la fase prèvia per 6-1, 6-3 i 7-6 (3).

Més problemes ha tingut Juan Martín del Potro per accedir a la tercera ronda. El gegant de Tandil ha necessitat forçar els cinc sets abans de superar el japonès Yoshihito Nishioka (72è mundial) per 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5) i 6-2.  El tennista argentí ha aconseguit un 2-5 en el primer set i ha tingut unes molèsties al genoll dret, en una relliscada, que l’han obligat a jugar amb la màxima precaució. Del Potro va haver de ser operat del genoll fa uns quants mesos i es va perdre el final de la temporada 2018 per aquesta raó.

Cara i creu espanyola

Notícies relacionades

La jornada per a la representació espanyola no s’ha pogut completar amb èxit total. Roberto Bautista ha avançat a la tercera ronda del torneig després d’haver derrotat el nord-americà Taylor Fritz per 6-2, 6-3 i 6-2, però Fernando Verdasco ha caigut davant el jove francès Antoine Hoang (146è mundial), convidat per l’organització, per 6-4, 3-6, 7-6 (5) i 7-5. Bautista ha sigut expeditiu davant un rival que venia de guanyar-lo en el torneig de Lió i diumenge competirà per un lloc en vuitens de final contra el guanyador del duel entre l’italià Fabio Fognini i l’argentí Federico Delbonis

Tots els resultats i el programa de divendres en laweb oficial de Roland Garros.