INICI SENSE PROBLEMES

Nadal i Djokovic posen la directa en la seva estrena a Roland Garros

El campió cedeix sis jocs davant del desconegut tennista alemany Yannick Hanfmann i el número 1 vuit davant del polonès Hubert Huskacz

aguasch48354966 epa4253  par s  francia   27 05 2019   el tenista espa ol ra190527141042

aguasch48354966 epa4253 par s francia 27 05 2019 el tenista espa ol ra190527141042 / YOAN VALAT

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran

Sis jocs perduts i 1 hora i 56 minuts per començar. L’estrena de Rafael Nadal ha sigut ràpida i contundent per imposar-se al tennista alemany Yannick Hanfman per 6-2, 6-1 i 6-3 . No ha tardat gaire més Novak Djokovic que, a continuació, només ha cedit vuit jocs davant del polonès Hubert Haskacz (43 mundial) al qual s’ha imposat per 6-4, 6-2 i 6-2.

No semblava que el partit havia de ser tan còmode per a Nadal que ha necessitat nou minuts i salvar quatre 'break points'. Però superada la situació l’actual campió ha trencat la sacada de Hafmann en el següent joc (2-0) per apuntar-se la primera mànega a penes mitja hora més tard de debutar en la modernitzada Philippe Chatrier, en la qual el mallorquí estrenava una equipació Nike nova per a l’ocasió. Samarreta groga, pantalons grisos i unes estridents sabatilles sense cordons i amb tots els colors de vestimenta utilitzats en els seus 11 títols a Roland Garros.

Classificat al lloc 184 mundial, debutant en el torneig als seus 27 anys i en el seu primer partit ATP de l’any, Hanfmann, que venia de la fase prèvia, només ha inquietat Nadal en aquest primer joc del partit. Després l’alemany s’ha esforçat per aguantar un Nadal, sense compassió, que li ha destrossat amb una exhibició de potència i precisió de cops (25 guanyadors i només 16 errors no forçats). El tennista alemany ha tingut almenys el premi de debutar en la pista central de Roland Garros i haver-se enfrontat al propietari d’aquest escenari des que va guanyar el seu primer títol el 2005. "He jugat sòlid, sense complicar-me. He tingut bones sensacions", ha valorat després de la seva fàcil victòria el tennista mallorquí.

El desgast ha sigut mínim per a Nadal que dimecres s’enfrontarà en segona ronda a un altre debutant alemany Yannick Maden (114 mundial) que ha guanyat el belga Kimmer Coppejans (178 mundial) per 7-6, 7-5 i 6-3. Per la seva banda, Djokovic s’enfrontarà al suís Henry Laaksonen (104 mundial) que ha eliminat el jove espanyol Pedro Martínez per 6-1, 6-0 i 7-6 (7-4).

Carreño, final a una mala ratxa

Després de quatre derrotes en primera ronda aquesta temporada  Pablo Carreño ha posat fi a la seva mala ratxa a Roland Garros amb una contundent victòria davant del portuguès Joao Sousa (70 mundial)  per 6-3, 6-1 i 6-2, en 1 hora i 42 minuts. El tennista asturià no guanyava un partit des del passat Obert d’Austràlia on va caure a vuitens davant de Kei Nishikori i arrossegava problemes a l’espatlla que afectaven el seu joc i havia caigut en el rànquing fins al lloc 57 mundial, després d’arribar al número 10 en el 2017. 

"Aquest any encara no havia guanyat un partit en terra i necessitava una victòria així. He jugat un partit molt complet i feia temps que no em sentia així, després dels problemes que arrossegava", deia feliç a Eurosport a peu de pista. El seu pròxim rival, dimecres, serà l’australià Alex de Miñaur (25 mundial) i un dels nous talents del tennis, tot i que aquesta temporada també arrossega problemes físics. "Serà dificil i igualat, però confio a aprofitar les meves oportunitats", ha valorat Carreño. També ha aconseguit el seu pas a la segona ronda Roberto Carballés, repescat de la prèvia, que ha aprofitat l’oportunitat per imposar-se al francès Alexandre Muller per 6-4, 6-4 i 6-2.

Carla Suárez evita el KO

Notícies relacionades

En el torneig femení Carla Suárez ha estat a dos punts de l’eliminació davant de la ucraïnesa Dayana Yastremska (32 mundial) amb 6-5 (30-30) abans de forçar el 'tie-break' del segon set que, després de guanyar-lo per 7-0, ja no ha donat opcions a la seva jove rival de 19 anys a la qual s’ha imposat sense cedir cap joc més per 2-6, 7-6 (7-0) i 6-0. Els nervis l’han tenallat de sortida davant d’una rival que es jugava cada passada a cara o creu. La tennista canària (28 mundial) s’enfrontarà en segona ronda a la nord-americana Shelby Rogers, jugadora universitària de 26 anys, convidada per Roland Garros.

La sorpresa del dia l’ha protagonitzada la russa Veronika Kudermetova (68 mundial), una espigada tennista de 22 anys que jugava el seu primer Roland Garros, que ha eliminat l’exnúmero 1 mundial, la danesa Carolina Wozniacki per 0-6, 6-3 i 6-3. El dia havia començat amb la baixa inesperada de la txeca Petra Kvitova, sisena favorita, que es va retirar al patir una ruptura de segon grau al seu avantbraç esquerre. 

El nou model de sabatilles de Nadal, sense cordons, per al Grand Eslam parisenc /  YOAN VALAT /  (EFE)