LA PRIMERA JORNADA DE ROLAND GARROS

Federer torna amb victòria abans del debut de Nadal i Djokovic

El tennista suís va ser rebut a crits de «Roger, Roger» després de quatre anys absent a París

zentauroepp48340956 tennis   french open   roland garros  paris  france   may 26190526200900

zentauroepp48340956 tennis french open roland garros paris france may 26190526200900 / KAI PFAFFENBACH

2
Es llegeix en minuts

Quatre anys després de la seva última aparició a la central de Roland Garros Roger Federer ha reaparegut a la remodelada Philippe Chatrier amb una clara victòria davant del tennista italià Lorenzo Sonego (73 mundial) per 6-2, 6-4 i 6-4. Guanyador del títol el 2009, l’exnúmero 1 no ha tingut problemes per passar a la segona ronda en la qual s’enfrontarà a l’alemany Oscar Otte (145 mundial) i substitut de l’australià Nick Kyrgios que ha renunciat a jugar al torneig després de considerar-lo “una merda” en un tuit recent. 

Federer havia jugat per última vegada a Roland Garros el 2015 quan va ser eliminat pel seu compatriota Stan Wawrinka a quarts de final, futur campió aquell any, per 6-4, 6-3 i 7-6 (7-4). Després d’aquesta derrota l’exnúmero 1 va preferir no tornar a jugar en terra per evitar el desgast físic i preparar-se de cara a Wimbledon. El seu retorn ha sigut rebut amb una gran ovació i crits de “Roger, Roger, Roger”, i el suís no ha ocultat la seva emoció. “Estava nerviós al principi, el cor m’anava a mil. Gràcies pel vostre suport”, ha dit al final del partit.

Derrota d’Andújar i Ramos

Federer ha sigut la gran atracció en la jornada inaugural del torneig d’aquest primer diumenge en què s’han disputat 33 partits, entre ells els dels espanyols Pablo Andújar i Albert Ramos que han caigut en el seu debut, respectivament davant de l’italià Marco Berretini (6-7 (3-7), 6-4, 6-4, 6-2) i el serbi Laslo Djere (6-3, 6-2, 7-6 (7-2).  En la jornada també han superat la primera ronda del quadro masculí el grec Stefano Tsitsipas, el japonès Kei Nishikori i el croat Marin Cilic, entre els principals caps de sèrie.

Aquest dilluns entraran en acció els dos grans favorits Rafael Nadal i Novak Djokovic, també a la renovada central de Roland Garros. El tennista mallorquí, defensor del títol que ja ha guanyat en 11 ocasions des del 2005, debutarà davant del desconegut tennista alemany Yannick Hanfmann (184 mundial), de 27 anys, que mai abans ha jugat un Grand Slam. El serbi, número 1 mundial, jugarà a continuació davant d’un rival més complicat com el polonès Hubert Hurcakz (43 mundial).

Els reptes de Nadal i Djokovic

Notícies relacionades

Tant Nadal com Djokovic tenen reptes importants en aquest remodelat Roland Garros que ha començat aquest diumenge. La missió del tennista mallorquí és mossegar per dotzena vegada la Copa dels Mosqueters el próxim 10 de juny, mentre que el tennista serbi arriba amb “una motivació suplementària” davant de la possibilitat de guanyar els quatre Grand Slams seguits després de les seves victòries a Wimbledon i l’Open dels Estats Units l’any passat i l’Open d’Austràlia fa uns mesos. Una cosa que ja va aconseguir Djokovic a cavall de les temporades 2015 i 2016 i que, per contra no han aconseguit mai, ni Federer ni Nadal fins al moment.