EL BARCELONA OPEN BANC SABADELL

Ferrer ajorna el seu comiat de Barcelona amb una victòria contundent

"Desitjo anar-me'n del torneig com més tard millor", diu després de vèncer Misha Zverev

ferrer

ferrer

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

“La derrota forma part d’aquest esport i s’ha d’acceptar així, per això s’ha de disfrutar de cada moment”, era el consell que David Ferrer donava als joves tennistes aquest dimarts després de superar la primera ronda del Barcelona Open Banc Sabadell, el penúltim torneig que el tennista alacantí disputarà després de prendre la decisió de retirar-se aquesta temporada del circuit.

Ferrer sap de què parla després de gairebé 20 anys com a professional. En aquell temps, com tots els tennistes, la derrota ha sigut companya de viatge setmana rere setmana. Des que va debutar el 2000 ha jugat fins al moment 1.106 partits i 375 han sigut derrotes. Ara, als 37 anys, li quedenels últims espeternecsd’una carrera esplendorosa en la qual ha arribat a ser el número 3 mundial i ha guanyat 27 títols. Barcelona és la penúltima estació en el seu anunciat comiat que, per la seva actitud, té totalment assumit. “Desitjo anar-me’n del torneig com més tard possible i lluitant per l’últim punt com sempre”, va explicar després de desfer-se deMisha Zvereven 65 minuts i cedint només tres jocs (6-3, 6-1). 

"Nadal m’ha fet millor"

 Aconseguit l’objectiu avui tornarà a entrar a la central per enfrontar-se al francès Luca Pouille i intentar allargar un dia més el comiat d’un torneig en el qual va debutar el 2003 i on ha jugat quatre finals (2008, 2009, 2011 i 2012), totes perdudes davant de Rafael Nadal al qual va elogiar. “Nadal és únic en la història. Ell m’ha fet millor. Ha fet que evolucionés com a tennista i arribar al tres del món”, va destacar.

"La meva etapa com a professional s’ha acabat, no tinc dubtes"

David Ferrer

Ahir, veient-lo espavilar-se a la pista, Ferrer no feia l’efecte de ser un tennista a punt de jubilar-se. Els problemes físics que l’han perseguit en els últims temps no eren visibles sobre un escenari on es va mostrar competitiu com en els seus millors temps.

Malgrat això té clar la seva marxa. “Em veig bé físicament ara i crec que podria seguir entre els 100 primers (ara és 155 del món), però després de tant temps aquesta ja no és la meva il·lusió, ni la meva preferència. La meva etapa com a professional s’ha acabat, no tinc dubtes, al 110 per cent. Ara afronto una altra època de la meva vida i la meva il·lusió és estar amb la meva família”, confessava amb orgull.

Alexander Zverev, vist i no vist

Notícies relacionades

Un orgull que no sentia precisament Alexander Zverev, el número 3 mundial i germà petit del tennista alemany eliminat per Ferrer que ha caigut eliminat en el seu debut en el torneig pel xilè Nicolás Jarry per 3-6, 7-5 i 7-6 (7-5). Una eliminació inesperada d’un tennista que havia sol·licitat una invitació a última hora després de perdre a Montecarlo però que no ha aprofitat a Barcelona.

"Soc en un forat i n’he de sortir"

Alexander Zverev

Número 3 mundial

El tennista alemany, que diumenge va complir 22 anys, s’ha vist sorprès per un rival, classificat al lloc 81 del món, que havia entrat al quadro gran del torneig com a ‘lucky looser’ després de ser eliminat en la fase prèvia perMarcel Granollers. Dilluns Jarry va prendre la revenja davant del tennista català en la primera ronda en la qual van tornar a quedar aparellats i ahir va donar la gran sorpresa davant de Zverev. El xilè, de 23 anys, va protagonitzar una remuntada espectacular i va salvar un 5-4 en contra, amb sacada de Zverev, que hauria donat la victòria a l’alemany, qui va marxar del club sense passar pels vestidors després d’admetre“soc en un forat i n’he de sortir”

El torn de Nadal

<span id="docs-internal-guid-7704f8a4-7fff-81cd-5bfd-6a87d75fff21"><span style="font-size: 11pt; font-family: Arial; color: rgb(0, 0, 0); background-color: transparent; font-variant-numeric: normal; font-variant-east-asian: normal; vertical-align: baseline; white-space: pre-wrap;">En el tercer torn de la pista central que porta el seu nom, <strong>Rafael Nadal</strong>  farà aquest dimecres el seu debut en el torneig, on defensa el títol, enfrontant-se a l’argentí <strong>Leonardo Mayer</strong> (63 mundial) al qual ha guanyat en les cinc ocasions anteriors. Abans que Nadal saltés a la pista la nova sensació del circuit, el jove canadenc Felix Auger-Aliassime que s’enfrontarà al tunisià Malek Jaziri (11.00 hores) i David Ferrer davant de Lucas Pouille (no abans de les 12.30 hores.</span></span>