la segona semifinal

Djokovic escombra Pouille i jugarà contra Nadal la final d'Austràlia

El número u mundial elimina el seu oponent francès en tres ràpids sets per 6-0, 6-2 i 6-2

jcarmengol46697430 serbia s novak djokovic celebrates his victory against franc190125115032

jcarmengol46697430 serbia s novak djokovic celebrates his victory against franc190125115032 / JEWEL SAMAD

2
Es llegeix en minuts

Com era d’esperar, no hi va haver sorpresa en la segona semifinal de l’Obert d’Austràlia, i el número u mundial i favorit, Novak Djokovic, va eliminar –més ben dit, va escombrar– el francès Lucas Pouille, número 29 del rànquing de l’ATP, en un partit molt grat per a qui partia de favorit.

El resultat va ser de 6-0, 6-2 i 6-2, i ara Djokovic s’enfrontarà amb Rafael Nadal en el que ja es podria denominar com la final més esperada, a la qual el tennista mallorquí arriba en extraordinària forma i sense haver perdut ni un sol set en tot el torneig.

"No serà un partit de cinc hores, però els duels amb Nadal són sempre una experiència única i és clar que ell no espera perdre", va afirmar Djokovic després de la seva victòria.

El tennista de Belgrad va assolir la seva setena final a Melbourne Park, fet que li va servir per igualar el suís Roger Federer (3r del món) com a jugador amb més finals disputades en la història del 'major' australià.

A més, el serbi va confirmar la seva condició de bèstia negra per als tennistes francesos després d’aconseguir la seva vint-i-setena victòria consecutiva davant de jugadors gals en tornejos de Grand Slam. L’última vegada que el número u va caure en un campionat 'major' davant un francès va ser en l’edició del 2010 de l’Obert d’Austràlia, en què va ser derrotat perJo-Wilfried Tsonga a quarts de final.

La reedició de la final més llarga

Djokovic, que va guanyar les seves sis finals disputades a Melbourne, arribarà a la cita més important del torneig en plenitud física després de superar tant els quarts de final com les semifinals amb una facilitat sorprenent i molt poc desgast. Tan sols es va valer d’un set i mig per superar la ronda dels quarts com a conseqüència de la lesió del japonès Kei Nishikori (8), mentre que en les semifinals no va necessitar més d’una hora i mitja de joc per sentenciar Pouille, amb qui no havia jugat mai.

Qui també assistirà fresc a la cita més important del torneig serà Nadal, ja que va tancar els seus sis partits previs a la gran final sense cedir cap set i disposarà d’un dia més de descans respecte al serbi.

Notícies relacionades

Amb tot això, la final del 2019 suposarà una reedició de la final més llarga de la història del Grand Slam, que es va disputar a Austràlia el 2012 i va tenir com a guanyador l’actual número u, que va vèncer per 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5-7) i 7-5 després de 5 hores i 53 minuts de joc. 

Djokovic persegueix el seu setè títol a Austràlia, amb el qual desfaria l’empat a sis que té amb Federer i amb el llegendari australià Roy Emerson. Nadal, per la seva banda, busca el seu segon títol en la seva cinquena final (n’ha perdut tres), amb el qual es convertiria en el tercer tennista capaç de guanyar com a mínim dues vegades cadascun dels quatre tornejos del Grand Slam, després d’Emerson i el també australià Rod Laver.