Bautista guanya el torneig de Doha davant de Berdych

jcarmengol46426429 roberto bautista agut of spain reacts after defeating novak 190104193413 / KARIM JAAFAR

3
Agencias

Gran inici de temporada per a Roberto Bautista, que sense complir-se encara la primera setmana del 2019 ja ha guanyat un torneig en el circuit ATP. El tennista castellonenc, de 30 anys i situat al lloc 24è de la classificació mundial, ha culminat la sorpresa que va protagonitzar divendres, a l’eliminar el número 1 del món, el serbi Novak Djokovic, al fer-se amb el títol a Doha (Qatar) al batre també a la final el veterà txec Tomas Berdych en tres sets, 6-4, 3-6 i 6-3, en gairebé dues hores de partit.

Bautista va completar amb èxit la seva posada en marxa el 2019. A Doha va deixar en el camí jugadors tan prestigiosos com el suís Stan Wawrinka i, sobretot, el número un del món, el serbi Novak Djokovic (guanyador a Doha el 2016 i 2017). En aquesta ocasió es va imposar a Tomas Berdych, que només havia pogut guanyar en dues de les sis ocasions anteriors en què s’havien enfrontat.

El tennista espanyol, 24è del món, va prolongar el bon joc i la combativitat que va mostrar al llarg del torneig. Va anar de menys a més a Doha, d’on es va marxar triomfal.

Bautista va tardar una hora i 59 minuts a superar el tennista txec, de nou en la competició després de sis mesos d’absència per lesió i que pretén tornar als primers llocs de la classificació mundial, en la qual gairebé sempre ha estat.

Encara li queda al txec per assolir el seu millor moment. Va afrontar la seva primera final des de la del torneig de Lió el 2017. Va ser l’espanyol el que va dominar el duel al principi. Es va apuntar la primera ruptura, en el setè joc, i va tancar la mànega per 6-4. Després va reaccionar Berdych. Va aconseguir el 'break' i una renda de 4-1 que li va permetre guanyar el segon parcial i igualar el partit.

El xoc es va resoldre en el parcial definitiu. Berdych, que jugava la seva segona final després de la que va perdre el 2015 davant del també espanyol David Ferrer, va acusar el desgast i Bautista no va flaquejar. El jugador espanyol va encarrilar la situació aviat. Es va col·locar amb 4-1 i va resoldre qualsevol intent del seu rival per equilibrar el marcador. Va vèncer per 6-3 i va tancar el partit.

Bautista és el tercer tennista espanyol capaç de guanyar en el torneig de Doha, cosa que van fer anteriorment Rafael Nadal, el 2014, i David Ferrer, el 2015.

El falcó de 'Ferru'

"He jugat un nivell de tennis altíssim, he tingut bones victòries i sí que és veritat que és un dels tornejos més durs i més difícils que he guanyat", va assegurar Bautista després de guanyar a Doha. "Fa 10 dies vaig ser a casa de 'Ferru' (David Ferrer) i li vaig posar elsulls i li vaig dir: ‘Ostres, 'Ferru', quin trofeu més maco; i bé, doncs ara el tindré jo també", va assegurar.

Bautista va assenyalar que no sap si l’enviarà a Espanya directament o se n’anirà a Nova Zelanda, amb referència al torneig d’Auckland. "Veuré com m’assec a Auckland, he de veure com em trobo físicament i la idea és jugar", va afirmar el tennista, de 30 anys.

L’espanyol, 24è del món, va tardar una hora i 59 minuts a superar el txec, de nou en la competició després de sis mesos d’absència per lesió i que pretén tornar als primers llocs de la classificació mundial. "És un gran començament de temporada i el que vull és sentir-me bé físicament com ara i aquesta setmana, i si això segueix així puc millorar la meva classificació i estar més a prop" dels primers deu llocs, va dir Bautista.

"M’agrada aquest torneig i m’encantaria tornar-hi tantes vegades com pogués. Està clar que les condicions de Doha s’adapten al meu tennis i em trobo molt agradable", va apuntar. Bautista vol centrar-se ara a disfrutar del novè títol en la seva carrera de la victòria sobre el número u del món abans d’anar a l’Obert d’Austràlia. "Per a Melbourne encara queda una setmana, vull disfrutar d’això, d’un dels meus millors partits davant de Djokovic i he de recuperar-me per estar fresc per a Melbourne i guanyar tants partits com pugui".