DERROTA EN SEMIFINALS

França deixa fora de combat Espanya a la Copa Davis

jmdiaz45040521 tennis   davis cup   world group semi final   france v spain180915151735

jmdiaz45040521 tennis davis cup world group semi final france v spain180915151735 / BENOIT TESSIER

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran / Lille (Enviado especial)

En el tercer assalt, en el punt del doble i a  la primera oportunitat, França ha deixat fora de combatEspanya  sobre la lona blava de l’estadi Pierre Mauroy. Nicolas Mahut i Julien Benneteau han donat el KO definitiu al vèncerFeliciano López i Marcel Granollers per 6-0, 6-4 i 7-6 (9-7). Sense Rafael Nadal, els jugadors de Sergi Bruguera ha rebut un dur correctiu que no oblidaran malgrat que el capità espanyol ha valorat el joc dels francesos com “estratosfèric”, ofuscat per la lliçó del doble elegit per Yannick Noah.

 Espanya, de tota manera, sense el seu número a la pista, no ha tingut a Lilla caràcter per superar les adversitats. La lesió de Pablo Carreño el primer dia, la falta de sort al partit de Roberto Bautista contra Lucas Pouille van pesar com una llosa a un equip disminuït que potser, sense el seu líder, ja havia fet molt arribant a les semifinals.

França havia preparat l’eliminatòria a consciència i quan Nadal va dir que no jugava se’ls van obrir les portes de bat a bat per tornar a Lilla el mes de novembre que ve i disputar l’última final tradicional de la Copa Davis si Croàcia, que guanya els Estats Units per 2-1, confirma avui la seva victòria també a Zadar.

Un doble impecable

Benneteau i Mahut van complir el seu treball. El doble era el punt en què més confiava Noah abans de conèixer l’absència de Nadal. “Hem suat sang per guanyar cada punt. Ha sigut el millor doble de la meva vida”, deia Bruguera. Però també és cert que Feliciano López i Granollers tampoc estaven rodats per enfrontar-se a un autèntic doble. Des del 2012 a Indian Wells no jugaven junts.  Bruguera s’havia decantat per la parella espanyola, i havia descartat l’habitual Marc López –espàrring a Lilla–, per les condicions de la pista més favorables a dos jugadors amb sacades potents. 

Quatre punts en 18 minuts

L’inici de la parella francesa va ser espectacular. En 18 minuts van guanyar el primer set cedint només quatre punts. “M’he sentit impotent, ridícul, no veia on guanyar el punt”, admetia Feliciano López. Un recital. Benneteau i Mahut feien volar la bola arran de xarxa, directa a les cantonades, sobre les línies, als peus de la parella espanyola, al cos o a la cara, com el cop de pilota que va rebre Feliciano López a l’ull esquerre i que va obligar a parar per moments el partit. L’espanyol es queixava de l’agressivitat francesa però així és com juga un bon doble.

Benneteau i Mahut disparaven sense miraments les boles amb contundència i una seguretat implacable en cada punt que aixecava els 16.000 espectadors que eren ahir a l’estadi Pierre Mauroy anticipant la festa francesa que es desbordaria en 2 hores i 3 minuts de partit. Feliciano López i Granollers  van apuntar el seu primer joc després de 23 minuts. Això els va animar. Al segon set van mantenir la igualtat tot i que no van poder recuperar el ‘break’ a Granollers (3-1). Al tercer set van aconseguir el seu primer ‘break’ (2-0)  i van mantenir l’avantatge al marcador fins al 4-1. Un miratge. Els francesos es van recuperar per forçar el ‘tie-break’ que van guanyar per 9-7, amb un revés creuat de Benneteau.

Notícies relacionades

 Millor protagonista impossible. El francès, de 36 anys, va ser reclutat per Noah després d’anunciar la seva retirada al passat Open dels EUA després de la baixa de Pierre Hughues Herbert, el seu doblista titular.  Noah confia amb ell per a la final si decideix seguir un parell de mesos més.

“Si hagués vingut Nadal, potser els haguéssim guanyat 3-2”

Yannick Noah

CAPITÀ DE COPA DAVIS FRANCÈS

El tècnic francès s’ha mostrat orgullós dels seus jugadors. “Hem sigut un equip. Això ha sigut fonamental”, va valorar Noah que no va descartar haver pogut guanyar Espanya també amb Nadal. “Si ell hagués vingut, potser haguéssim guanyat 3-2”. Però el cert és que Nadal no estava a Lilla però amb ell o sense ell, Espanya, com a semifinalista,  tindrà l’oportunitat de ser  el 2019 ena fase final de aquesta nova competició que porta el nom de Copa Davis però que res se sembla al torneig que Dwight Davis va crear el 1900.